ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 28 novembre 2011

Κύπρος : Δεκάδες οικογένειες στα όρια της ανέχειας

Ζουν με κουπόνια σίτισης



Λευκωσία: Στα όρια της ανέχειας οδηγούνται ολοένα και περισσότερες οικογένειες, οι οποίες αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές ανάγκες διατροφής τους. Οι επιπτώσεις της οικονομικής δυσπραγίας αρχίζουν να γίνονται ολοένα και πιο έντονες στον κοινωνικό ιστό, χτυπώντας και τα –υπεράνω υποψίας- νοικοκυριά της «διπλανής πόρτας».
Η μαρτυρία του προέδρου της Οργάνωσης Πολυτέκνων Πάφου στο σημερινό Φιλελεύθερο, που έρχεται να προστεθεί σε παρόμοια περιστατικά από άλλες επαρχίες, αποκαλύπτει μια ζοφερή πραγματικότητα και την εκκόλαψη μιας νέας ομάδας «νεόπτωχων», οι οποίοι είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν να ξανασταθούν στα πόδια τους μετά το σοκ της κρίσης.


«Μόνο το μήνα Νοέμβριο έχουμε παραχωρήσει κουπόνια σε 129 οικογένειες πολυτέκνων της Πάφου, προκειμένου να μεταβούν σε υπεραγορά για να πάρουν βασικά είδη διατροφής που προσφέρει δωρεάν η επιχείρηση. Τα κουπόνια αυτά υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να διανέμονται με τρόπο που να καλύπτουμε μήνες ολόκληρους.

Έφυγαν όμως πριν καν κλείσει ο μήνας, με αποτέλεσμα να είμαστε ουσιαστικά ανίκανοι να παράσχουμε οποιαδήποτε βοήθεια σε οικογένειες που καταφθάνουν καθημερινά στα γραφεία μας», αναφέρει ο κ. Λεόντιος Τσέλεπος.

Την ίδια ώρα, οικογένειες αναγκάζονται να σταματήσουν τις σπουδές των παιδιών τους, ενώ καταγράφηκαν και οι πρώτες διακοπές ρεύματος λόγω συσσώρευσης απλήρωτων λογαριασμών.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire