ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 29 novembre 2011

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου 28/11/2011


Η σημερινή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη για την οικονομία και η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει δεκάδες οικογένειες λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Ζουν με κουπόνια σίτισης'', γράφει ότι οικογένειες πολύτεκνων που αναγκάζονται να φέρουν τα παιδιά τους πίσω από την Ελλάδα ή άλλες χώρες όπου σπουδάζουν, οι πρώτες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οικονομικής δυσπραγίας και εκατοντάδες οικογένειες που εξαρτώνται αποκλειστικά πλέον από τα κουπόνια σίτισης, συνιστούν τη ζοφερή πραγματικότητα για δεκάδες οικογένειες.

Διαβάστε επίσης:
Πολιτική: Άναψε φωτιές ο Αρχιεπίσκοπος
Οικονομία: Ασφυκτικό πρέσιγκ για τα μέτρα
Κοινωνία: Εκτεθειμένα οστά στην Άσπρη Μούττη
Υγεία: Τριπλό "μπάι-πας" για τις λίστες αναμονής

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Τελευταία ευκαιρία για την οικονομία'', γράφει ότι εθνική συνεννόηση και συγκεκριμένα κοινά μέτρα για τη διάσωση της οικονομίας αναζητούν νωρίς το πρωί στο Προεδρικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης. Γράφει, επίσης, ότι ο Γενικός Εισαγγελέας κάλεσε τους ανακριτές να τον ενημερώσουν για την πορεία των ερευνών και το έργο που έγινε σε σχέση με τη φονική τραγωδία στη Ναυτική Βάση ''Ευάγγελος Φλωράκης'', και ότι αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν ποινικές διώξεις.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Συνάντηση κορυφής'', γράφει ότι τη γλώσσα της εθνικής συνεννόησης και της από κοινού αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία αναζητούν σήμερα Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, συνάντηση την οποία χαιρετίζει το ΑΚΕΛ, ενώ δηλώνουν έτοιμοι να συμβάλουν στην προσπάθεια ΚΣ ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ. Γράφει, επίσης, ότι δύο Κύπριοι που συνελήφθησαν για εμπορία ναρκωτικών κοντά στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, αντιμετωπίζουν ποινή θανάτου διά απαγχονισμού.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Αδήριτη ανάγκη η ανάκαμψη της οικονομίας'', γράφει ότι το ΑΚΕΛ θα στηρίξει τον όποιο διάλογο που θα στοχεύει στο να υπάρξει μια ευρύτερη συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για να επιτευχθεί η έξοδος της Κύπρου από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Γράφει, επίσης, ότι ο κ. Κυπριανού απάντησε στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β', ο οποίος δηλώνει ότι θα προωθήσει σχέδιο για τη δημιουργία τρίτου πόλου με στόχο τη λύση στη βάση ενιαίου κράτους.

Πηγή: www.philenews.com με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 28/11/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire