ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 29 novembre 2011

Το σόου των συλλήψεων

Φοροφυγάδες ελεύθεροι...

Σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στο περιοδικό «Spiegel» λίγα εικοσιτετράωρα πριν, ο τέως πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έκανε ενός είδους απολογισμό για την (σ.σ. καταραμένη) διετία που πέρασε η χώρα.
Εκεί, ανάμεσα στα... επιτεύγματα που απαρίθμησε, ήταν και αυτό της σύλληψης φοροφυγάδων οι οποίοι οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. Προφανώς ο Γερμανός δημοσιογράφος του καλού περιοδικού δεν είχε υπόψη του να τον ρωτήσει για όσα συμβαίνουν μετά τις βαρύγδουπες, υποτίθεται, συλλήψεις φοροφυγάδων. Οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, παίρνουν μια προθεσμία αναβολής και συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους, εν όψει κάποιας δίκης που θα γίνει κάποτε.

Ενας από αυτούς, που συνελήφθη πρόσφατα μάλιστα, μετά την αναβολή πήγε στην εφημερίδα την οποία εκδίδει και συνέχισε κανονικά τη δουλειά του. Η οποία δεν είναι η μοναδική· παράλληλα διατηρεί δεκάδες επιχειρήσεις.
Το σόου των συλλήψεων συνεχίστηκε χθες μ' ένα φρουτέμπορο από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος οφείλει στο Δημόσιο περισσότερα από 400.000 ευρώ. Και αυτός θα έχει την ίδια τύχη με τους προηγούμενους. Μοναδική για τους ίδιους μελανή σελίδα, η δημόσια διαπόμπευση, αλλά νομίζω πως αν οφείλεις μερικά εκατομμύρια στο Δημόσιο και καταφέρνεις να κυκλοφορείς ελεύθερος, αυτό είναι το τελευταίο που σε απασχολεί.
Προφανώς ο αντίλογος σε όλα αυτά είναι αυτός που λέει πως υπάρχουν οι δικαστικές διαδικασίες τις οποίες κανένας δεν μπορεί να υπερκεράσει και οι οποίες είναι χρονοβόρες. Και γι' αυτό η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση, που δεν φρόντισε και για νωρίτερα δίωξη των φοροφυγάδων και για γρηγορότερη εκδίκαση...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire