ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 27 novembre 2011

H Bρετανία προετοιμάζεται για την κατάρρευση της Ευρωζώνης. Άλλο που δεν θέλουν οι Εγγλέζοι....

Σχέδια έκτακτης ανάγκης ετοιμάζει η Βρετανία για την περίπτωση διάλυσης της Ευρωζώνης, έστω και αν αναλυτές εκτιμούν ότι μόνο η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κίνδυνο για να εγκαταλείψει την ένωση των 17 κρατών μελών κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους.
Ανώτερος αξιωματούχος στην Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βρετανίας (FSA) δήλωσε ότι οι τράπεζες της Βρετανίας καταρτίζουν σχέδια για την πιθανή διάλυση της Ευρωζώνης, αλλά δεν επεκτάθηκε στο θέμα.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της μονάδας προληπτικής εποπτείας της FSA και εκτελεστικός διευθυντής της Τράπεζας της Αγγλίας Αντριου Μπέιλι είπε ότι οι τράπεζες όπως η HSBC και η Barclays δεν θα μπορούσα να αγνοήσουν την πιθανότητα μια διάσπασης της Ευρωζώνης.
''Μιλάμε μαζί τους για αυτό και κάνουν κάτι'' σε σχέση με αυτό,'' είπε ο κ. Μπέιλι στους δημοσιογράφους ύστερα από ομιλία του στο Λονδίνο.
''Εχουμε μιλήσει σε αυτούς ήδη και θα μιλήσουμε μαζί τους και πάλι''.
Ο κ. Μπέιλι είχε αναφέρει νωρίτερα: ''Η καλή διαχείριση του κινδύνου σημαίνει σχεδιασμό για απίθανα αλλά σοβαρά σενάρια, και αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να αγνοούμε την προοπτική της άτακτης αποχώρησης ορισμένων χωρών από την Ευρωζώνη'', προσθέτοντας ότι δεν κάνει εκτίμηση για το πότε θα συμβεί αυτό, ''αλλά αυτό πρέπει να είναι μέσα στους σχεδιασμούς έκτακτης ανάγκης''.
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζεται για κάθε σενάριο, μετά την εξάπλωση της κρίσης χρέους στην Ιταλία.
''Εδώ στη Βρετανία, έξω από το ευρώ, θα πρέπει να προετοιμαστούν για κάθε ενδεχόμενο - Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε'', είπε ο κ. Κάμερον σε συνέδριο στο Λονδίνο.
Επίσης, σε δηλώσεις του εντός Νοεμβρίου, ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν είχε αναφέρει ότι ''η Βρετανία και η βρετανική Κυβέρνηση ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα''.
 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire