ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 28 août 2013

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 28/08/2013

 


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η... βροχή των λουκέτων
Η εφημερίδα γράφει "«βροχή» από λουκέτα πλήττει την αγορά, με 40.000 μικρές επιχειρήσεις να κλείνουν το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και να χάνονται 90.000 θέσεις συνολικής απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί). Το πρώτο εξάμηνο είχαν μπει 55.000 λουκέτα και είχαν χαθεί 105.000 θέσεις απασχόλησης. Την ίδια ώρα, περίπου 110.000 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην έγκαιρη καταβολή των μισθών, ενώ έξι στους 10 μικρούς επιχειρηματίες εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους".
ΕΘΝΟΣ: Δίκες εξπρές για 6.000 συμβασιούχους
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε δικαστική εκκαθάριση μέχρι την 1η Νοεμβρίου οδηγούνται 6.000 υποθέσεις υπαλλήλων του Δημοσίου, που ανήκουν τυπικά στην κατηγορία των συμβασιούχων, αλλά εξακολουθούν να εργάζονται και να αμείβονται, παρά το γεγονός ότι η σύμβασή τους έχει λήξει".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Συγκλονιστική Προφητεία: «Οταν αρχίσει το κακό από τη Συρία, να προσεύχεσθε»
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στις σημερινές δυσμενείς συνθήκες, για την Ελλάδα και τον δήθεν «πολιτισμένο» κόσμο της Δύσης (αυτόν, ο οποίος - μέσω της αχαλίνωτης τεχνολογικής εξέλιξης - κατέστρεψε εντελώς τον πλανήτη!) τα προορατικά μηνύματα που μας έρχονται από το παρελθόν της ελληνορθόδοξης παράδοσης εκτελούν έναν διττό ρόλο: α) αφυπνίζουν συνειδήσεις, τονίζοντας το πόσο μπροστά από την εποχή του είναι ανέκαθεν ένα φωτισμένο με τη θεία χάρη πνεύμα και β) προειδοποιούν για τις επερχόμενες δραματικές εξελίξεις, που ήδη λαμβάνουν τραγική μορφή, αφού η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και την Ευρώπη συνδέεται με τα νέα πολεμικά παιχνίδια στη Μέση Ανατολή...".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Δηλώστε αυθαίρετα και ημιυπαίθριους στο Ε9»
Η εφημερίδα γράφει ότι "ακόμη και εάν δεν έχουν «τακτοποιηθεί» θα πρέπει να δηλωθούν στην εφορία έως τις 15 Σεπτεμβρίου για να συνυπολογίζονται σε τεκμήρια διαβίωσης και προσεχείς φόρους ακινήτων".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σε ιδιώτες το Δημόσιο
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ιδιώτες, που θα επιλεγούν από πρόχειρο διαγωνισμό, θα χαρτογραφήσουν και θα αξιολογήσουν τις υπηρεσίες, τις δομές και τα οργανογράμματα του δημόσιου τομέα. Μετά τη συρρίκνωση του Δημοσίου, τις δεκάδες χιλιάδες διαθεσιμότητες, τις μετακινήσεις και τις απολύσεις, η κυβέρνηση προχωράει στο επόμενο βήμα, ανοίγοντας το δρόμο για την είσοδο ιδιώτη μάνατζερ στο Δημόσιο, που θα ασκεί καθοριστικές αρμοδιότητες αποφασίζοντας ουσιαστικά για το ποιες υπηρεσίες θα καταργούνται, επομένως και ποιοι υπάλληλοι θα απολύονται".
ΕΣΤΙΑ: Φόροι ΠΑΣΟΚ. ΝΔ ο εισπράκτωρ!
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η όλη εξέλιξις με τον ΦΑΠ είναι αδιανόητη. Το ΠΑΣΟΚ επέβαλε τον φόρο, αλλά δεν τον εφήρμοσε. Και τώρα τον εισπράττει αναδρομικώς η Κυβέρνησις Σαμαρά, οπότε το σχετικό κόστος επωμίζεται η Νέα Δημοκρατία!".
Η ΑΥΓΗ: «Περιστερές» πολέμου στη Μέση Ανατολή
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά το αιματηρό πραξικόπημα στην Αίγυπτο, η Δύση, με παράκαμψη του ΟΗΕ, έτοιμη για επέμβαση, ίσως και αύριο, στη Συρία με πρόσχημα τα χημικά αέρια, όπως και το 2003 στο Ιράκ. Στον δρόμο προς το Ιράν... «Καλός μαθητής» και της Ουάσιγκτον ο Σαμαράς, παρέχει στρατιωτικές διευκολύνσεις. Κατηγορηματικά αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την πολιτική επίλυση της κρίσης".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Τα θέλουν όλα. Την υπόθεση των «ασημικών» απαιτεί το Βερολίνο με την Αθήνα παρατηρητή
Σύμφωνα με την εφημερίδα "να διασφαλίσουν την επένδυση -που βαφτίζουν «βοήθεια»- θέλουν οι Γερμανοί και ζητούν να μπουν ενέχυρο τα «ελληνικά ασημικά». Ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων προτείνει τη μεταφορά υποδομών ενέργειας, λιμανιών, αεροδρομίων στον Μηχανισμό Στήριξης EMS με δυνατότητα πώλησής τους. Μάλιστα σε μια εκδήλωση... μεγαλοψυχίας δηλώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει τη δυνατότητα επαναγοράς".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι ΗΠΑ σφίγγουν τον κλοιό στη Συρία
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εντός των προσεχών ημερών θα εκδηλωθεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, επιχείρηση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εναντίον του καθεστώτος Ασαντ στη Συρία. Σύμφωνα την Washington Post, ο πρόεδρος Ομπάμα προσανατολίζεται προς περιορισμένη επιχείρηση, διάρκειας μέχρι δύο ημερών, με «χειρουργικά» πυραυλικά ή και αεροπορικά πλήγματα εναντίον στρατιωτικών στόχων. Οπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου του λευκού Οίκου, στόχος δεν είναι η ανατροπή του καθεστώτος Ασαντ, αλλά η τιμωρία του για την εκτόξευση χημικών όπλων".
Ο ΛΟΓΟΣ: Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πόρισμα «κόλαφος» του Ταμείου Μολυβιάτη
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αστοχίες, καθυστερήσεις και αδυναμία διοχέτευσης κονδυλίων στις πραγματικά πυρόπληκτες περιοχές από τις φωτιές του 2007, προκύπτουν από το πόρισμα της κοινοβουλευτικής Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του περιβάλλοντος για το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη που παραδόθηκε στα χέρια του προέδρου της Βουλής και αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα από την Ολομέλεια".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Καταδικάστε κάθε εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια στη Συρία
Η εφημερίδα αναφέρει "ΚΚΕ: Η στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την ήδη σύνθετη και επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή, με κίνδυνο γενικευμένου πολέμου με θύματα τους λαούς, μεταξύ άλλων και τον ελληνικό λαό".
ΤΑ ΝΕΑ: Εφορία: Χιλιάδες χάνουν τις επιστροφές. Οι επανέλεγχοι βγάζουν αντιφάσεις
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φρένο στις επιστροφές φόρου βάζει το υπουργείο Οικονομικών μέσω του επανελέγχου των φορολογικών δηλώσεων που δικαιούνται επιστροφή. Απ΄αυτόν προκύπτει - στις περισσότερες περιπτώσεις - όχι επιστροφή, αλλά καταβολή φόρου. Συνολικά 280.000 δηλώσεις θα περάσουν εφέτος από διπλό έλεγχο".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Λουκέτο απειλεί 40.000 επιχειρήσεις
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Νευρική κρίση στις αγορές
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την... κλαγγή των όπλων να αντηχεί πάνω από τη Συρία, ξύπνησαν χθες οι επενδυτές στις ασιατικές αγορές. Ξεπέρασε το 3% η «βουτιά» των δεικτών σε Ντουμπάι, Σ. Αραβία, Τουρκία, Φιλιππίνες, Τζακάρτα και Βομβάη. Ανω του 2% οι απώλειες στην Ευρώπη, χαμηλά 50 ημερών τη Wall Street".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σενάρια πολέμου στη Συρία τρομάζουν τους επενδυτές
Η εφημερίδα τονίζει ότι "θέμα εικοσιτετραώρων είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η έναρξη στοχευμένων αεροπορικών επιθέσεων από στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας κατά συριακών στόχων, παρά τις προειδοποιήσεις που απηύθυναν Ρωσία και Κίνα κατά οποιασδήποτε πρωτοβουλίας αναληφθεί εκτός πλαισίου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το ενδεχόμενο επικείμενης στρατιωτικής δράσης τρόμαξε τους επενδυτές στα διεθνή χρηματιστήρια, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στους χρηματιστηριακούς δείκτες και σημαντική άνοδο του πετρελαίου και του χρυσού στις διεθνείς αγορές".
ΚΕΡΔΟΣ: Τα τύμπανα του πολέμου ταράσσουν τις διεθνείς αγορές
Η εφημερίδα γράφει ότι "πυρετό στα διεθνή χρηματιστήρια προκαλεί η προοπτική της διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, με εκτεταμένες απώλειες στις αγορές μετοχών και γεωπολική εκτίναξη των τιμών του χρυσού και του πετρελαίου. Στα όρια του μίνι κραχ έφθασε το ελληνικό Χρηματιστήριο. Οι πιέσεις στα χρηματιστήρια εντάθηκαν μετά τις πληροφορίες ότι η διεθνής επέμβαση στη Συρία είναι πλέον θέμα ελάχιστων ημερών".



Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 28/08/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire