ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 30 août 2013

Κύπρος - «Σκότωσαν» και την ύπαιθρο, λόγω ψήφων!


Νίκος Τόκας
Δυο πρόσφατα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας και ανεδείκνυαν σε όλη του τη... μεγαλοπρέπεια το βαριά «άρρωστο» (εκεί δηλαδή που δεν είναι και εντελώς ανύπαρκτο), σύστημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην επαρχία, επαναφέρουν την εκτίμηση, ότι είναι πολύ σοβαρή υπόθεση η υγεία, για να τη... διαχειρίζονται οι πολιτικοί.    
...Εξάλλου, ένας από τους κύριους λόγους που η ύπαιθρος έχει πεθάνει για... πάντα, είναι και το θέμα της ιατρικής κάλυψης των κατοίκων της, και η αδυναμία αντιμετώπισης έκτακτου περιστατικού, τη στιγμή που θα προκύψει.
Και το μόνο βέβαιο που θα συμβεί εάν ο μη γένοιτο πάθεις κάτι σοβαρό ενώ βρίσκεσαι μακριά από την πόλη (ένα έμφραγμα, ένα εγκεφαλικό ή ένα σοβαρό τραυματισμό σε ατύχημα ας πούμε), είναι ότι θα έρθεις φάτσα-φάτσα με το μακάβριο πρόσωπο του Χάροντα!
...Ή, αν είσαι τόσο άτυχος, θα... μετοικήσεις στον άλλο κόσμο, προτού προλάβεις να πεις «μανά». Φεύγοντας με το παράπονο στα χείλη ότι είχες πολλές πιθανότητες να ζήσεις, εάν υπήρχε ένα αξιοπρεπές και αξιόπιστο ιατρικό σύστημα, με περιφερειακά ιατρεία σωστά επανδρωμένα και εξοπλισμένα, ώστε να μπορούν να καλύψουν σοβαρά έκτακτα περιστατικά. 
 ...Θα πει κάποιος ότι σε μεγάλα χωριά ή κωμοπόλεις λειτουργούν υγειονομικά κέντρα που μπορούν να σου παράσχουν πρωτοβάθμια φροντίδα. Σωστό αυτό, με την υποσημείωση ότι κι αυτά συχνά υπολειτουργούν, αφού είναι συνήθεις οι καταγγελίες ασθενών ότι πολλές φορές αναζητούν μάταια τον έναν και μοναδικό γιατρό που διαθέτουν αυτά τα ιατρεία, σε γειτονικά χωριά! Για να μην αναφερθούμε και στο... ευέλικτο ωράριο της Δημόσιας Υπηρεσίας που δημιουργεί σε Υγειονομικά Κέντρα ουρές ασθενών, αφού ο κυβερνητικός γιατρός αν δεν... έρθει η ώρα του δεν πατά στο ιατρείο: Κι ας νομίζουν ότι θα τους... πέσουν τα έντερα από τον αβάστακτο πόνο, το παιδάκι ή ο ηλικιωμένος...
...Το ότι καμιά κυβέρνηση και καμιά εξουσία δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ στα σοβαρά για τη σωστή «θωράκιση» της... καλής υγείας των ανθρώπων της υπαίθρου, έχει την εξήγησή του: Και σχετίζεται με την «ττενέκκα» των εκλογών. Και τον αριθμό των ψήφων που πέφτουν μέσα σε αυτήν, ψήφοι που δεν μπορούν να καθορίσουν ή να επηρεάσουν ουσιαστικά, το τελικό αποτέλεσμα!


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 30/08/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire