ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 30 août 2013

Γαλλία - Ολάντ: Το βρετανικό «όχι» δεν αλλάζει τη θέση της Γαλλίας




Η απόρριψη από τη βρετανική βουλή της ανάληψης στρατιωτικής δράσης έναντι της Συρίας δεν θα επηρεάσει τη θέληση της Γαλλίας να ενεργήσει, ώστε να τιμωρηθεί η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ για την επίθεση με τα χημικά όπλα, όπως δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ.
Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde είπε ότι στηρίζει την ανάληψη δράσης, ώστε να υπάρξει αυστηρή τιμωρία σε μία επίθεση που προκάλεσε «ανεπανόρθωτη» βλάβη στον συριακό λαό, προσθέτοντας ότι θα συνεργαστεί στενά με τους συμμάχους της Γαλλίας.
Ερωτηθείς εάν η χώρα του μπορεί να αναλάβει δράση χωρίς τη Βρετανία, ο γάλλος πρόεδρος απάντησε «ναι, κάθε χώρα αποφασίζει ανεξάρτητα αν θα συμμετέχει ή όχι σε μία επιχείρηση».
«Αυτό ισχύει για τη Βρετανία, όπως και για τη Γαλλία», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον Ολάντ, «η χημική σφαγή της Δαμασκού δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη».
Σε ερώτηση για το αν η γαλλική κυβέρνηση έχει αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων στη Δαμασκό στις 21 Αυγούστου, απάντησε: «Το θέμα δεν είναι αν έγινε χρήση χημικών όπλων. Αυτό είναι δεδομένο. Αυτό δεν το αρνούνται ούτε οι συριακές αρχές».
«Δεν τάσσομαι υπέρ μίας διεθνούς επέμβασης με στόχο την 'απελευθέρωση' της Συρίας ή την ανατροπή του δικτάτορα. [...]Σήμερα ξεπεράστηκε ένα όριο στη φρίκη. Και θα είναι η ανάληψη δράσης και όχι η απάθεια αυτό που θα επιβάλει μία πολιτική λύση», πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.



Πηγή: www.naftemporiki.gr
Δημοσιεύτηκε στις 30/08/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire