ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 29 août 2013

Κύπρος - Σαν να μην κυβέρνησαν ποτέ…


Είναι πραγματικά άξιο απορίας από πού αντλούν όλο αυτό το θράσος στο στρατόπεδο του ΑΚΕΛ το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το θέμα της ανεργίας.





Νικόλας Ζαννέττος
 
Αξιωματούχοι του κόμματος της αριστεράς, συμπεριφέρονται σαν να μην κυβέρνησαν ποτέ αυτό τον τόπο, «ξεχνώντας» το σημαντικό μερίδιο ευθύνης της προηγούμενης διακυβέρνησης για το σημερινό κατάντημα.
Δεν θέλω να είμαι δικηγόρος κανενός, όμως παράλληλα, πρέπει τουλάχιστον να σεβόμαστε τις χιλιάδες των ανέργων και να λαμβάνουμε υπόψη τη δυστυχία που απέφεραν οι τραγελαφικές πολιτικές των κυβερνώντων διαχρονικά.

Μπορεί να αγνοήσει κανείς το γεγονός ότι όταν ανέλαβε την εξουσία ο Δημήτρης Χριστόφιας, τον Φεβρουάριο του 2008 οι άνεργοι ανέρχονταν στις 13,280 άτομα ενώ παραδίδοντας την εξουσία τον Φεβρουάριο του 2013 η ανεργία έφτασε τις 40,723; Τότε ήταν λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης μας έλεγαν. Σήμερα τι άλλαξε άραγε; 
Σύμφωνα πάντοτε με τα επίσημα στοιχεία το νούμερο αυτό έφτασε τον Ιούλιο του 2013 τις 47,594. Και ναι, η πραγματικότητα είναι ότι θα συνεχίσει να ανεβαίνει όσα σχέδια και αν καταρτιστούν. Το μόνο που μπορούμε πρακτικά να πράξουμε αυτή τη στιγμή είναι να περιορίσουμε την αύξηση του φαινομένου που μαστίζει τον τόπο. Οτιδήποτε άλλο τουλάχιστο στο παρών στάδιο, κατά την άποψη μου, φαντάζει ουτοπικό.
Τώρα σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις του νυν και τα προεκλογικά πυροτεχνήματα, αποδεικνύονται μια από τα ίδια. Άλλο προεκλογική εκστρατεία, άλλο διακυβέρνηση. Για όσους πιστεύουν στα θαύματα, ας περιμένουν την μαγική "επανεκκίνηση"…
zannettos@sigmalive.com



Πηγή: www.sigmalive.com
Δημοσιεύτηκε στις 20/08/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire