ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 29 août 2013

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 29/08/2013

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κράτος εν... κράτει ο μοιραίος άνθρωπος
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε προσωπικό βατερλό του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξελίχθηκε η απόπειρα να δώσει νέες -οιωνεί νομοθέτη- υπερεξουσίες στον υπόδικο και μοιραίο για το ελληνικό χρέος πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου, καθώς μπροστά στο «βέτο» των βουλευτών Νέας Δημοκρατίας και αντιπολίτευσης το υπουργείο Οικονομικών έκανε πίσω και τροποποίησε τη ρύθμιση στα μέτρα των βουλευτών".
ΕΘΝΟΣ: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη για τη Συρία
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κρίσιμες ώρες για τη Συρία. Οι ΗΠΑ, με τη στήριξη Βρετανίας και Γαλλίας, είναι πανέτοιμες για στρατιωτική επέμβαση, ενώ στον ΟΗΕ ο διπλωματικός πόλεμος κορυφώνεται. Το πολεμικό σχέδιο περιλαμβάνει επιθέσεις σε 50 στόχους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ελπίδιος: Ποτε και πως θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πραγματικά ανατριχίλα προκαλούν τα όσα προβλέπει ο πατέρας Ελπίδιος για τον ερχομό του Αντίχριστου. Οι δραματικές εξελίξεις στην Αίγυπτο, η επικείμενη εισβολή στη Συρία, καθώς και η εμπλοκή του Ισραήλ και του Ιράν, σύμφωνα με τον πατέρα Ελπίδιο, θα σταθούν το προπαρασκευαστικό στάδιο για την έλευση του ψευδοπροφήτη που θα φέρει, υποτίθεται, την παγκόσμια ειρήνη".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τεκμήρια παγίδες για 500.000 επαγγελματίες
Η εφημερίδα γράφει ότι "καταργείται το βασικό αφορολόγητο όριο για εμποροβιοτέχνες και επιτηδευματίες, που θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με 26%. Καθιερώνεται συντελεστής 26% και για τα τεκμαρτά εισοδήματα με βάση αντικειμενικές δαπάνες".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ντροπή κ. Βενιζέλε!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε πλήρη σύμπνοια με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ενωση, οι οποίες προετοιμάζουν επέμβαση στη Συρία, ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του χθες στο πρακτορείο Reuters, τάχθηκε υπέρ «μιας διεθνούς απάντησης» στη Δαμασκό, λόγω της χρήσης χημικών όπλων, «στο όνομα της νομιμότητας και στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»".
ΕΣΤΙΑ: Απαιτείται τώρα πολιτικό μορατόριουμ
Η εφημερίδα τονίζει ότι "πριν από τέσσερα ακριβώς χρόνια, η Ελλάς εισήλθε σε πορεία καταστροφής. Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Γ. Παπανδρέου είχε κηρύξει απηνή πόλεμο εναντίον της Κυβερνήσεως Καραμανλή. Ζητούσε επιμόνως την διενέργεια εκλογών και απειλούσε ότι αν δεν τις έκανε η Κυβέρνησις, θα την ανάγκαζε εκείνος να τις κάνη κατά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο τότε Πρωθυπουργός ενέδωσε στον εκβιασμό του Γ. Παπανδρέου και στις 3 Σεπτεμβρίου 2009 ανεκοίνωσε την διενέργεια πρόωρων εκλογών, οι οποίες έγιναν στις 4 Οκτωβρίου. Εκτοτε ο τόπο εισήλθε σε έναν κύκλο καταστροφής, από τον οποίο δεν έχει ακόμη απεμπλακή".
Η ΑΥΓΗ: «Τυφλό» χτύπημα
Σύμφωνα με την εφημερίδα "όλο και πιο δύσκολο να δικαιολογηθεί μοιάζει η σπουδή με την οποία οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους καταδίκασαν το συριακό καθεστώς για τη χρήση χημικών όπλων και έβαλαν μπρος στην πολεμική μηχανή τους. Ο ΟΗΕ ζήτησε χθες επιπλέον χρόνο προκειμένου οι επιθεωρητές του να ολοκληρώσουν τις έρευνες και να υποβάλουν το πόρισμά τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ενώ ο Αραβικός Σύνδεσμος εξέφραζε την αντίθεσή του σε μια πιθανή επέμβαση χωρίς την εξουσιοδότηση του διεθνούς οργανισμού".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Γιατί ετοιμάζουν πόλεμο
Η εφημερίδα υποστηρίζει "γιατί θέλουν σώνει και καλά να βομβαρδίσουν τη Συρία οι «πρόθυμοι» σύμμαχοι; Τα «ανθρωπιστικά» επιχειρήματα περί προστασίας των αμάχων από τα χημικά δεν πείθουν -ιδίως όταν η κυοφορούμενη επιχείρηση δεν φέρει την τυπική έστω νομιμοποίηση του ΟΗΕ, που συνεδρίασε και χθες χωρίς αποτέλεσμα".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αγώνας δρόμου για 500.000 φορολογουμένους
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αντιμέτωποι με τον χρόνο αλλά και τις δυσλειτουργίες του TAXIS βρίσκονται 500.000 φορολογούμενοι που δεν είχαν υποβάλει έως χθες τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Η προθεσμία λήγει τυπικά την Παρασκευή, αλλά ουσιαστικά στις 8 π.μ. της Δευτέρας".
Ο ΛΟΓΟΣ: Συρία Ωρα Μηδέν
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ψήφισμα, το οποίο θα καταδικάζει «την επίθεση με χημικά όπλα από το καθεστώς Ασαντ» και θα εγκρίνει τα «απαραίτητα μέτρα για την προστασία των αμάχων» στη Συρία, υποβάλλει εντός της ημέρας στο Συμβούλιο Ασφαλείας η Βρετανία. Ωστόσο, το ψήφισμα αναμένεται να προσκρούσει στο σινο-ρωσικό βέτο".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ολοι σήμερα στο Σύνταγμα και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία
Η εφημερίδα αναφέρει "με κεντρικό σύνθημα «Οχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία. Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας», η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη στο Σύνταγμα, στις 7.30 μ.μ. και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την πρεσβεία των ΗΠΑ".
ΤΑ ΝΕΑ: Συμψηφισμός οφειλών με ιδιώτες σε όλο το Δημόσιο
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να περιληφθεί στο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου η νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα επεκτείνεται σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα η δυνατότητα συμψηφισμού των φορολογικών οφειλών και απαιτήσεων μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου".
Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Μας... Σύρουν σε ναρκοπέδιο
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε μια κρίση με απρόβλεπτη κατάληξη αποφάσισε να εμπλέξει την Ελλάδα η κυβέρνηση Σαμαρά παρέχοντας όλες τις ζητούμενες «διευκολύνσεις» στους στοχευμένους βομβαρδισμούς στη Συρία, για τους οποίους ετοιμάζονται οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία. Υποτίθεται ότι το ελληνικό «βάρος» στην επιχείρηση θα είναι κατ΄αρχήν μικρό και η εμπλοκή ελεγχόμενη. Μιλάμε όμως για μια «πυριτιδαποθήκη», στην οποία κάθε παρέμβαση μπορεί να έχει οποιαδήποτε εξέλιξη".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εξετάζεται μικρή παράταση για το Ε9
 


Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 29/08/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire