ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 31 août 2013

Κύπρος - Προς Στοχευμένους



 
Γ. Σέρτης
 
Ο σύγχρονος... πολιτισμός και η ηλεκτρονική τεχνολογία... επιτρέπουν και την (προ)εξαγγελία πολεμικής δράσης.
Έτσι:
Από τα Μέσα κοινοποιείται:
 Τόσοι ακριβώς στόχοι έχουν χαρτογραφηθεί, τόσοι πύραυλοι θα κατευθυνθούν στους επιλεγμένους στόχους τους, τόσες θα είναι οι... χειρουργικές -άκου χειρουργικές- επεμβάσεις, κ.λπ.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί:
Επειδή, λέει, έγινε χρήση χημικών όπλων, με τραγική συνέπεια τον φρικτό θάνατο αθώων γυναικοπαίδων, πρέπει να λάβουν το τιμωρητικό τους μάθημα οι ευθυνόμενοι για τις δολοφονίες.
(Και οι βόμβες ναπάλμ και οι σφαίρες ντουμ-ντουμ της τουρκικής αεροπορίας που αφάνισαν αθώους στην Κύπρο ήταν... απαγορευμένα όπλα, αλλά οι δολοφόνοι... ανταμείφθηκαν -επανειλημμένα, κιόλας!)
Λοιπόν, όντως, οι... χειρουργικές επεμβάσεις είναι στη χαρτογράφηση -πάντα- απολύτου ακριβείας, όμως αδύνατο να μην υπάρξουν και... παράπλευρες απώλειες.
Το... παράπλευρες απώλειες αποτελεί κακάσχημη διατύπωση του: Κι άλλοι αθώοι θα πληρώσουν το τίμημα αντί των πραγματικών ενόχων.
Έτσι:
Είτε με... απαγορευμένα είτε με... επιτρεπόμενα όπλα ο αφανισμός αθώων συνεχίζεται, και...
Οι κατασκευαστές και προμηθευτές των -απαγορευμένων τε και επιτρεπομένων- όπλων πλουτίζουν σε σημείο επηρεασμού και επιβολής -συνεχών- πολεμικών συγκρούσεων.
Με -κατά καιρούς- κυνικές ομολογίες:
 Πώς να... διαφημιστεί η... αποτελεσματικότητα των σύγχρονων όπλων, αν δεν φανεί στην... πράξη η δολοφονική τους εμβέλεια, για προσέλκυση άλλων κι άλλων αγοραστών;
Οι... παράπλευρες απώλειες; Θεωρούνται... λεπτομέρειες για τη μισαλλόδοξη εμφύλια σαρκοφαγία, και για την (επι)κύρωση του αυταρχισμού των διεθνών χωροφυλάκων.
Η «ημερομηνία λήξης» των όπλων... επιβάλλει τις αποφάσεις. Τραγική αντίθεση: Ακριβώς στην επέτειο των 50 χρόνων από τη μνημειώδη ομιλία -«Έχω ένα όνειρο»- του Μάρτιν Λούθερ Κιγκ.



Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 31/08/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire