ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 17 août 2015

Κύπρος - Πεζόδρομος/ποδηλατόδρομος μήκους 75 χιλιομέτρων στην επαρχία Λάρνακας

Η παραλία των Φοινικούδων, θα είναι ο κεντρικός άξονας, στα σχέδια για τη δημιουργία ενός τεράστιου πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου, συνολικού μήκους 75 χιλιομέτρων, από άκρη σ’ άκρη κατά μήκος της ακτογραμμής της Επαρχίας Λάρνακας, που θα ξεκινά από την ακτή της Πύλας και θα φτάνει μέχρι και την παραλία του Ζυγίου.
Μεγαλόπνοα  τα σχέδια της Επιτροπής Ανάπτυξης Λάρνακας ως συντονιστικού οργάνου σχετικά με την ακτογραμμή της  επαρχίας Λάρνακας.
Η παραλία των Φοινικούδων, φαίνεται ότι θα είναι ο κεντρικός άξονας, στα σχέδια για τη δημιουργία ενός τεράστιου πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου, συνολικού μήκους 75 χιλιομέτρων, από άκρη σ’ άκρη κατά μήκος της ακτογραμμής της Επαρχίας Λάρνακας, που θα ξεκινά από την ακτή της Πύλας και θα φτάνει μέχρι και την παραλία του Ζυγίου.
Ήδη το έργο άρχισε να υλοποιείται σταδιακά, με την έναρξη των κατασκευαστικών έργων στις περιοχές  Περβολιών και  Ορόκλινης.
Η κοινότητα των Περβολιών έχει αρχίσει εργασίες το δικό της μέρος με  την πρώτη φάση κατασκευής του παραλιακού πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου, που θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2016 και θα καλύπτει την παραλία από το Φάρο μέχρι το Δημοσιογραφικό Χωριό, με μήκος 1100 μέτρων. Η δεύτερη φάση του έργου θα αρχίζει από το Δημοσιογραφικό Χωριό μέχρι τα όρια με την κοινότητα του Μενεού.
Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και η δεύτερη φάση των έργων στην Ορόκλινη, για επέκταση του υφιστάμενου παραλιακού πεζόδρομου μέχρι το ξενοδοχείο «Λένιος» καθώς κι ένας άλλος παραλιακός πεζόδρομος στην ακτή της Πύλας, ως συνέχεια του υφιστάμενου της Ορόκλινης, έργο που θα κοστίσει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.

Πηγή: www.onlycy.com
Δημοσιεύτηκε στις 15/07/2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire