ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 16 août 2015

Ψυχολογία - Οι συνήθειες που δεν κάνουν καλό στην ψυχολογία σας



Μια επαγγελματική δυσκολία, ένα άσχημο συμβάν στα προσωπικά μας ή κάποιες οικονομικές δυσκολίες μπορούν εύκολα να μας ρίξουν την ψυχολογία. Για να αντιστρέψουμε το κλίμα, αρκεί να κάνουμε κάποιες μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας για να μπορέσουμε να έχουμε καλή ψυχολογία παρά τα προβλήματα ή για να μην χειροτερέψει η διάθεσή μας. Από τον τρόπο που περπατάμε μέχρι τον τρόπο που γυμναζόμαστε, οι καθημερινές επιλογές μας μπορούν να μας βοηθήσουν να αισθανθούμε καλύτερα:

1.Περπατάτε τεμπέλικα; Τα συναισθήματά μας επηρεάζουν και τον τρόπο που περπατάμε, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς συμβαίνει και το αντίστροφο. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο ‘Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry’, όσοι περπατάνε σκυφτοί και με τεμπέλικο βήμα, τείνουν να έχουν περισσότερες  αρνητικές σκέψεις και κακή διάθεση.
2. Φωτογραφίζετε τα πάντα με το κινητό σας: Η αγαπημένη συνήθεια των χρηστών των social media να βγάζουν selfies ή φωτογραφίες με τα κινητά τους και να τις ‘ανεβάζουν’ στο προφίλ τους, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο θυμάστε κάποιες καλές στιγμές στη ζωή μας. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έντυπο ‘PsychologicalScience’, οι επισκέπτες ενός μουσείου που έβγαζαν διαρκώς φωτογραφίες των φίλων τους ή των εκθεμάτων, δυσκολεύονταν να θυμούνται τα όσα είδαν στο μουσείο συγκριτικά με όσους δεν φωτογράφιζαν αλλά… απολάμβαναν την ξενάγηση.
3. Δεν γυμνάζεστε: Σύμφωνα με έρευνες, όσοι γυμνάζονται τρεις φορές την εβδομάδα έχουν 19% πιο μειωμένες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Λονδίνου ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη δεν ήταν δραστήριοι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ όσοι γυμνάζονται έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη. Μάλιστα, κάθε φορά που γυμνάζεται κάποιος, σύμφωνα με τους ερευνητές, μειώνει τον κίνδυνο για κατάθλιψη έως και 6%.
4.Αναβάλλετε συνέχεια τις υποχρεώσεις σας: Όταν αναβάλλουμε διαρκώς κάτι, όχι επειδή βαριόμαστε ή δεν έχουμε όρεξη, αλλά επειδή μας αγχώνει ή μας τρομάζει, τότε η σκέψη και μόνο μας χαλάει την ψυχολογία και μας προκαλεί περισσότερο άγχος.
5.Τα παίρνετε όλα πολύ σοβαρά: Δεν γελάτε αρκετά αλλά αντιθέτως νιώθετε διαρκώς αρνητικά συναισθήματα: εκνευρισμό, ντροπή, άγχος, απόρριψη. Το γέλιο και το χιούμορ, όμως. Σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε τα άσχημα συναισθήματα, το στρες και την κατάθλιψη.
6.Δεν κοιμάστε αρκετά: Ο ύπνος επηρεάζει τα πάντα, λένε οι επιστήμονες, από τις ψυχικές και συναισθηματικές μας δυνατότητες μέχρι τις σωματικές. Προσπαθήστε να κοιμάστε 7-8 ώρες κάθε βράδυ, ώστε να μπορέσετε να έχετε μια ευχάριστη και ισορροπημένη καθημερινότητα.



Πηγή: www.kathimerini.gr
Δημοσιεύτηκε τις 05/08/2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire