ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
500 γρ. κόντρα µπριζόλα, χωρίς κόκαλο
1/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
2 γαρίφαλα, 4 µπαχάρια, 10 κόκκοι µαύρου πιπεριού, κοπανισµένα
1/4 κ.γ. κανέλα
1 µεγάλο κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
2 σκελίδες σκόρδου, τριµµένες στον τρίφτη
1/4 φλ. µαυροδάφνη
1 κονσέρβα (400 γρ.) ντοµατάκια, ψιλοκοµµένα
500 γρ. κριθαράκι
2 κ.σ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
κεφαλοτύρι, τριµµένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουµε το κρέας, πρώτα σε λωρίδες και µετά σε µικρά κοµµάτια,
µε το ψαλίδι της κουζίνας. Ζεσταίνουµε καλά µια κατσαρόλα, σε δυνατή
φωτιά, προσθέτουµε το λάδι και βάζουµε το κρέας µε το αλάτι και τα
µπαχαρικά να σoταριστεί, ανακατεύοντας συνεχώς.
µε το ψαλίδι της κουζίνας. Ζεσταίνουµε καλά µια κατσαρόλα, σε δυνατή
φωτιά, προσθέτουµε το λάδι και βάζουµε το κρέας µε το αλάτι και τα
µπαχαρικά να σoταριστεί, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουµε το κρεµµύδι και χαµηλώνουµε τη φωτιά στη µεσαία σκάλα.
Προσθέτουµε το σκόρδο και µόλις αρχίσει να µυρίζει σβήνουµε µε το κρασί.
Αφήνουµε 2 λεπτά να βράσει, για να εξατµιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουµε
την ντοµάτα, το κριθαράκι και ανακατεύουµε καλά. Χαµηλώνουµε κι άλλο
τη φωτιά και συνεχίζουµε το µαγείρεµα, προσθέτοντας λίγο λίγο ζεστό
νερό (όπως κάνουµε στο ριζότο), µέχρι να µαγειρευτεί το κριθαράκι
(περίπου 15 λεπτά). Προσθέτουµε τον µαϊντανό.
Προσθέτουµε το σκόρδο και µόλις αρχίσει να µυρίζει σβήνουµε µε το κρασί.
Αφήνουµε 2 λεπτά να βράσει, για να εξατµιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουµε
την ντοµάτα, το κριθαράκι και ανακατεύουµε καλά. Χαµηλώνουµε κι άλλο
τη φωτιά και συνεχίζουµε το µαγείρεµα, προσθέτοντας λίγο λίγο ζεστό
νερό (όπως κάνουµε στο ριζότο), µέχρι να µαγειρευτεί το κριθαράκι
(περίπου 15 λεπτά). Προσθέτουµε τον µαϊντανό.
Σερβίρουµε µε τριµµένο κεφαλοτύρι και ωµό ελαιόλαδο.
Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 12/08/2015
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire