ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 12 avril 2011

Έλληνας αντιδήμαρχος στο Τάρπον Σπρινγκς

Έλληνα αντιδήμαρχο έχει πλέον το Τάρπον Σπρινγκς της Φλόρδιας, γνωστό ως «Ελληνικό Χωριό» ή «Πόλη των Θεοφανείων».

Πρόκειται για τον Κρις Αλαχούζο, ο οποίος έφυγε από τη γενέτειρά του, την Κάλυμνο, σε ηλικία 14 ετών, για την Αμερική με τον πατέρα του, ο οποίος ήταν σφουγγαράς. Εγκαταστάθηκαν στο Τάρπον Σπρινγκς, όπου ζει εδώ και 43 χρόνια.


Έλληνας αντιδήμαρχος στον Τάρπον Σπρινγκς

Ο Κρις Αλαχούζος είναι ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα ομογενής, που αναλαμβάνει καθήκοντα αντιδημάρχου του «Ελληνικού Χωριού», αναφέρει η εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης.
«Στην Ομογένεια θέλω να πω ότι αισθάνομαι πολύ υπερήφανος, γιατί θα έχω την ευκαιρία να συνεχίσω να τους υπηρετώ για δύο ακόμα χρόνια», είπε ο Κρις Αλαχούζος. Ο Έλληνας αντιδήμαρχος είναι πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής αδελφοποιήσεων του Τάρπον Σπρινγκς.

Το 2010 η «Πόλη των Θεοφανείων» αδελφοποιήθηκε με τις νήσους Χάλκη και τη Σύμη, ενώ με την Κάλυμνο είχε γίνει πριν από λίγα χρόνια, όπως και με τη Λάρνακα της Κύπρου. Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του Δήμου του Τάρπον Σπρινγκς, οργανώνεται κάθε μήνα εκδήλωση με την ονομασία «The night in the islands» (Η νύχτα στα νησιά), στον κεντρικό παραλιακό δρόμο, που φέρει την ελληνική ονομασία «Λεωφόρος Δωδεκανήσου». Την ημέρα εκείνη, από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, την περιοχή κατακλύζει πλήθος επισκεπτών, προκειμένου να απολαύσουν ελληνική μουσική, χορό και φαγητό.

Στο Τάρπον Σπρινγκς, των 26.000 κατοίκων, ζουν περίπου 5.000 Έλληνες ομογενείς, από τους οποίους οι 3.500 κατάγονται από την Κάλυμνο.
Πηγή : Έθνος,  12 Απριλίου 2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire