ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 26 avril 2011

Eπηρεασμένος από το περιβάλλον του ο Χριστόφιας, που κυριαρχείται από οπαδούς του ρατσιστικού σχεδίου Ανάν

Ηρθε ο καιρός να αλλάξει ο Χριστόφιας

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου
Οι απειλές της Αγκυρας εναντίον της Κύπρου, όπως εκφράστηκαν από το σύνολο των κυβερνητικών στελεχών της Τουρκίας, ανησυχούν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος έσπευσε να αποστείλει επιστολές στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και στους ανώτατους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ηταν καιρός να εκφραστεί και δημόσια αυτή η ανησυχία.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο κ. Χριστόφιας είχε επιλέξει τη σιωπή για να «προστατεύσει» δήθεν τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, οι οποίες οδηγούν σε συνομοσπονδία και -κατά τους αντιπάλους του- σε ξεπούλημα της Κύπρου. Ηταν λάθος, ας ελπίσουμε όχι τραγικό, του Κύπριου Προέδρου η τυφλή επιμονή στη διάσωση ενός διαλόγου που μαθηματικά οδηγεί σε μεγάλη διπλωματική ήττα την ελληνοκυπριακή πλευρά. Κάθε μέρα που περνά η Τουρκία κερδίζει πόντους στις διαπραγματεύσεις. Ο κ. Χριστόφιας, που έχει παρουσιάσει μία μετάλλαξη στην προεδρία της Κύπρου επηρεασμένος από το περιβάλλον του, που κυριαρχείται από οπαδούς του ρατσιστικού σχεδίου Ανάν, πρέπει να αλλάξει πολιτική.

Στην περιοχή γίνονται πολλές αλλαγές. Χώρες αλλάζουν στρατόπεδα και συμμαχίες και το πιο σημαντικό, που ακόμα οι Τούρκοι το κρύβουν, είναι η αναταραχή στο τουρκικό Κουρδιστάν. «Βράζει» είναι η λέξη που χρησιμοποιούν οι λιγοστοί δημοσιογράφοι που κατάφεραν να φτάσουν εκεί.
Ο Πρόεδρος της Κύπρου είναι ανάγκη να αντιληφθεί ότι οι τραγικές υποχωρήσεις που έκανε με το καλημέρα στις διαπραγματεύσεις, πρέπει να αποσυρθούν. Πρέπει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις με χώρες που αντιστέκονται στην Τουρκία - και είναι μάλιστα πολλές. Και το πλέον σημαντικό είναι ότι πρέπει να τα «σπάσει» με το βρώμικο κύκλωμα που τον παρασύρει σε συνεχή λάθη και τον οδηγεί σε νέο σχέδιο Ανάν.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire