ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 26 avril 2011

Εγκληματική θεωρεί τώρα την απογραφή του 2004 η Ν. Δ.


Αρης Ραβανός   
Ν.Δ. - Συνεχίζεται η διαμάχη για την απογραφή
Η ηγεσία του κόμματος αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή για πλήρη διαχωρισμό με το παρελθόν
Ν.Δ. - Συνεχίζεται η διαμάχη για την απογραφή



Αθήνα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται στο παρασκήνιο η διαμάχη της νυν ηγεσίας της Ν.Δ. με την «καραμανλική» πτέρυγα, για την απόφαση της δημόσιας αποκήρυξης της απογραφής που ήταν ειδικά την πρώτη διετία (2004-2006) ο ακρογωνιαίος λίθος της «γαλάζιας» διακυβέρνησης.

Παρά την προσπάθεια που καταβάλλεται να μην υπάρξει ευθεία σύγκρουση με τον τέως Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή και τις διαρροές ότι η αποκήρυξη αφορά τον άλλοτε «τσάρο» της οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη, εντούτοις η επιλογή να αποδοκιμαστεί η απογραφή από μόνη της δημιουργεί ένα εκρηκτικό εσωκομματική πεδίο.


Στον απόηχο της κίνησης του εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκη, ότι η απογραφή ήταν «εγκληµατικό λάθος», ο σύμβουλος του προέδρου του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά, ο κ. Χρ. Λαζαρίδης, συνέχισε, πριν λίγη ώρα στην ίδια γραμμή.

«Ιστορικά αποδείχθηκε ότι ήταν εγκληματικό λάθος, αλλά εκ των υστέρων» είπε (στο Μega) ο κ. Λαζαρίδης, εκ των πιο στενών συνομιλητών του κ. Σαμαρά, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει: «αλλά δεν πληρώνουμε τόσο πολύ, όπως τη σημερινή επιλογή της κυβέρνησης».

Ο κ. Λαζαρίδης με αρνητική διάθεση προς τη δημοσιονομική απογραφή της κυβέρνησης Καραμανλή, αφού πρώτα ανέφερε, ότι δεν μπορώ να σιωπώ, εάν θέλω να είμαι έντιμος, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση «ψιλοϋπονόμευσε την αξιοπιστία της χώρας».

Στις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις, αλλά και επισημάνσεις, ότι είναι πιο ήπιος από τον κ. Μιχελάκη, που μίλησε για εγκληματικό λάθος, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ναι με εγκληματικό λάθος, αλλά δεν το πληρώσαμε όπως το σημερινό». Και σε άλλο σημείο, υποστήριξε ότι η Ν.Δ. δεν κατέστρεψε τη χώρα.

Την ίδια στιγμή με τον κ. Λαζαρίδη, ένα άλλο στέλεχος της Ν.Δ. ο τομεάρχης Δικαιοσύνης και εκ των σκληρών υποστηρικτών του κ. Σαμαρά, ο κ. Κ. Τζαβάρας εξαπέλυσε (Σκάι), μύδρους κατά της δημοσιονομικής πολιτικής που ακολούθησε ο κ. Αλογοσκούφης, δείχνοντας το πώς θα συνεχίσουν μια σειρά στελεχών του κόμματος.

Παρά το γεγονός, ότι η απογραφή ήταν μια κεντρική πολιτική επιλογή που έφερε τη«βούλα» του κ. Καραμανλή, όπως ανέφεραν και στο «Βήμα» της περασμένης Κυριακής, στελέχη του «καραμανλικού» πυρήνα, η ηγεσία της Ν.Δ. αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή για πλήρη διαχωρισμό με το παρελθόν, ενόψει και του Ζαππείου ΙΙ.

Συγκεκριμένα για το Ζάππειο ΙΙ, ο κ. Λαζαρίδης, επιβεβαίωσε (το Βήμα το είχε αναφέρει πρώτο εδώ και πολλές εβδομάδες), ότι η παρουσίαση του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ. θα γίνει στις 9 Μαίου. «Ποτέ δεν είπαμε άλλη ημερομηνία εκτός από την 9η Μαίου» τόνισε, κλείνοντας τη συζήτηση για το εάν ή όχι καθυστερεί η Ν.Δ. την παρουσίαση των γαλάζιων προτάσεων.

Απάντηση Αλογοσκούφη
«Θα το βρει μπροστά της η Ν.Δ.»

Για ανεύθυνη στάση της ΝΔ έναντι των κεντρικών επιλογών της κυβέρνησης Καραμανλή στην οικονομία, μιλάει ο κ. Αλογοσκούφης, που τονίζει ότι απόφαση για την απογραφή ήταν πράξη εθνικής ευθύνης, αποτελούσε αίτημα της Εurostat από το 2002 και ήταν προεκλογική δέσμευση.

«Οποιαδήποτε άλλη πολιτική θα ήταν εθνικά επιζήμια και θα άγγιζε τα όρια της εξαπάτησης» επισημαίνει σε άρθρο του (εφημερίδα Ελεύθερος) και προειδοποιεί τη σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. υποστηρίζοντας: «…Με την υιοθέτηση της επιχειρηματολογίας που χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση δυστυχώς διευκολύνει να αμαυρωθεί μια ακόμη περίοδο διακυβέρνησής της. Αυτό θα το βρει πολιτικά μπροστά της στο μέλλον».

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire