ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 26 avril 2011

ΑΚΕΛ: Καταδικάζει οπαδούς του για κάψιμο ελληνικών σημαιών

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού καταδίκασε την προσπάθεια νεαρών οπαδών του κόμματος να κάψουν ελληνικές σημαίες, κατά το άναμμα της παραδοσιακής λαμπριάτικης φωτιάς ("λαμπρατζιάς) τη νύκτα της Ανάστασης,αλλά, ταυτόχρονα,αντέστρεψε τα πυρά εναντίον των επικριτών του κόμματος.
Ο Αν. Κυπριανού τόνισε ότι η θέση του κόμματος ήταν ξεκάθαρη πάντοτε: «Το ΑΚΕΛ σέβεται την ελληνική σημαία και την Ελλάδα και καταδικάζει ανεπιφύλακτα οποιεσδήποτε ενέργειες όποιων ανεγκέφαλων καίνε Ελληνικές σημαίες», σημείωσε, σχολιάζοντας τη σχετική προσπάθεια μελών της «Θύρας 9», οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας «Ομόνοια», προσπάθεια που ματαιώθηκε με την επέμβαση της Αστυνομίας.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι κατανοεί τις επικρίσεις του Ευρωπαϊκού κόμματος, τις οποίες απέδωσε στην προσπάθειά του να κερδίσει κάποιες ψήφους εν όψει των εκλογών.
"Κάποιοι άλλοι και όχι το ΑΚΕΛ καπηλεύτηκαν την Ελλάδα και την ελληνική σημαία για να αιματοκυλήσουν την Κύπρο και να την οδηγήσουν στην καταστροφή. Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι αυτά τα ακροδεξιά στοιχεία που οδήγησαν τότε τον τόπο στην καταστροφή, βρίσκονται στο ίδιο χώρο που εκπροσωπεί πολιτικά και το Ευρωκό», σημείωσε ο Αντρος Κυπριανού.
Εξάλλου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ εξέφρασε λύπη για τις αναφορές του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στο Κυπριακό στην πασχαλινή εγκύκλιό του, στην οποία ανέφερε ότι έγιναν οδυνηρές παραχωρήσεις από τον Πρόεδρο Χριστόφια.
"Είναι λυπηρό γιατί ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας επιλέγει πάντοτε, σε μέρες που θα έπρεπε να κηρύσσει την αγάπη, να προκαλεί την διχόνοια. Όμως, ο Κυπριακός λαός πολύ σύντομα θα τοποθετηθεί και θα κρίνει εκείνους που υιοθετούν τις απόψεις που διατυπώνει ο Αρχιεπίσκοπος και θα καταγραφούν τα ποσοστά που θα πάρουν».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κυπριανού, ο Πρόεδρος του Ευρωκό Δημήτρης Συλλούρης -που είχε καταγγείλει την προσπάθεια καψίματος των σημαιών - είπε ότι η παραδοχή του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ ότι όποιος συγκρουστεί με το κόμμα του κερδίζει την κοινή γνώμη πρέπει να τον προβληματίζει.
"Χρειάστηκε τρεις μέρες για να ευαισθητοποιηθεί ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, αλλά αντί ξεκάθαρα να καταδικάσει, δικαιολόγησε με αναχρονιστικό και διχαστικό λόγο τις πράξεις αυτών, που ο ίδιος αποκαλεί ανεγκέφαλους. Ο ίδιος με την πάγια τακτική του και το συνήθη πολιτικό του λόγο γεμίζει τα κεφάλια των οπαδών του κόμματός του με φανατισμό, διχαστική νοοτροπία και ανθελληνισμό», σημείωσε ο κ. Συλλούρης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ





Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire