ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 27 avril 2011

Κύπριος πρώην ευρωβουλευτής καταγγέλει προσπάθεια "φίμωσης" του

ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ
O Ματσάκης καταγγέλλει το ΡΙΚ στην Κομισιόν


Ο υποψήφιος βουλευτής με το Γραφείο Δικαιωμάτων του Πολίτη - ΛΑΣΟΚ, Μάριος Ματσάκης, με επιστολή του προς την Κομισιόν, καταγγέλλει το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου-ΡΙΚ (κρατική ραδιοτηλεόραση) για παραβίαση των εκλογικών του δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του, στην επιστολή του προς την Κομισιόν, ο κ. Ματσάκης αναφέρει ότι το ΡΙΚ ''με σχετική απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, σε σχετική επιστολή του αρνείται να αναγνωρίσει την πολιτική οντότητα του γραφείο Δικαιωμάτων του Πολίτη ΛΑΣΟΚ, ως πολιτικό κόμμα και να δώσει στους υποψηφίους του και στην προσωπικότητα μου την σχετική τηλεοπτική κάλυψη, που δίδει σε άλλα κόμματα υπό μορφή δημοκρατικού διαλόγου ή/και συζητήσεων ή/και αντιπαράθεσης με τα άλλα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα της Κύπρου υπό καθεστώς αντικειμενικής ή/και αμερόληπτης ή/και πολύφωνης ή/και πλήρης ή/και επίκαιρης ή/και ελεύθερης μετάδοσης του Πολιτικού μου λόγου, παραγνωρίζοντας ή/και αδιαφορώντας για τις πρόνοιες της εν λόγω νομοθεσίας ή/και την επίσημη εγγραφή του Κόμματος που εκπροσωπώ στις Βουλευτικές εκλογές του 2011''.


''Υπό τις περιστάσεις θεωρώ ότι αυτό αποτελεί έκδηλη διάκριση εις βάρος του προσώπου μου και του κόμματος μου και η εν λόγω απόφαση δεν προέρχεται από αμερόληπτο ανεξάρτητο όργανο ή/και εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες ή/και αλλότρια κίνητρα και λήφθηκε χωρίς καμία έρευνα των δεδομένων της υπόθεσης και έχουμε καταχωρήσει σχετική προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο'', αναφέρεται στην επιστολή που απέστειλε ο κ. Ματσάκης στην Κομισιόν, η οποία κοινοποιείται και προς το Κυπριακό Πρακτορείο ειδήσεων, τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και τον Εφορο τήρησης πολιτικών κομμάτων.

Οπως αναφέρει, ''θέλω να καταγγείλω το κρατικό κανάλι ΡΙΚ, για τη διάκριση αυτή εις βάρος του κόμματος που αντιπροσωπεύω και της προσωπικότητας μου και να σας παρακαλέσω όπως προβείτε των δέουσων ενεργειών ή/και υποδείξεων ή/και παρατηρήσεων προς το Κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, και την Κυβέρνηση που διορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ και υποτίθεται ότι ασκεί ιεραρχική εποπτεία, σε μια απόφαση, που βολεύει όλα τα μέλη των κυβερνώντων κόμματων, ώστε να προχωρήσουν στις Βουλευτικές εκλογές του Μαΐου εξοντώνοντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ιδιαίτερα χωρίς εμένα που ελκύω πολλούς ψηφοφόρους του ΔΗ.ΚΟ''.

''Σημειώνω ότι η άμεση παρέμβαση σας είναι αναγκαία και οι οποιεσδήποτε παραστάσεις ή/και παρατηρήσεις σας προς τη Δημοκρατία πρέπει να είναι άμεσες γιατί οι εκλογές είναι σε τρεις βδομάδες στις 22 Μαΐου 2011, ευελπιστώντας ότι με τη παρέμβαση σας θα υπάρξει διόρθωση της απαράδεκτης αυτής στάσης του ΡΙΚ'', αναφέρει.

Ο κ. Ματσάκης στην επιστολή κάνει αναφορά στη θητεία του ως βουλευτής στην Κύπρο και ως ευρωβουλευτής και αναφέρει ότι είναι γνωστό δημόσιο πρόσωπο, που ως υποψήφιος στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις (προεδρικές και ευρωεκλογές) είχε συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό ψήφων.

Αναφέρει, επίσης, ότι η επιστολή του ΡΙΚ τού κοινοποιήθηκε προ των εορτών του Πάσχα και ένα μόλις μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές.



Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ
27/04/2011 - 23:09

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire