Γιώργος Δελαστίκ
Η νέα δανειακή σύμβαση, που πέρασε πανηγυρικά τη νύχτα της Τρίτης από τη Βουλή με 213 ψήφους βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και κάποιων διαγραμμένων ομοϊδεατών τους, προκαλεί φρίκη σε όποιον επιχειρήσει έστω και μια απλή ανάγνωση των επαχθέστατων όρων της. Η Ελλάδα και η Τράπεζα της Ελλάδος «παραιτούνται αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορούν να δικαιούνται σε σχέση με τα ίδια και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι νομικών διαδικασιών σχετικά με την παρούσα σύμβαση» ορίζει ωμά το 15ο κεφάλαιο, παράγραφος 4 της σύμβασης που ψήφισε ανενδοίαστα η Βουλή των Ελλήνων. «Αμετάκλητη» παραίτηση από «κάθε δικαίωμα ασυλίας» του ελληνικού κράτους! Ολα στο σφυρί!Στο έλεος των δανειστών δηλαδή περνάει οτιδήποτε κατέχει το ελληνικό κράτος - από το περιεχόμενο των κρατικών ταμείων και το κτίριο... της Βουλής ως τον... Παρθενώνα, τα εδάφη και τα νησιά της πατρίδας μας! Δεν έχει σημασία αν οι δανειστές δεν επιχειρήσουν ποτέ να κατασχέσουν την Ακρόπολη. Σημασία έχει ότι οι βουλευτές δεν ντράπηκαν να τους δώσουν αυτό το δικαίωμα!
Λέμε για τον χρυσό που μας έκλεψαν οι Γερμανοί στην Κατοχή - και σωστά απαιτούμε να μας τον δώσουν πίσω μαζί με τους τόκους εβδομήντα χρόνων. Οι εθνοπατέρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όμως δεν δίστασαν να εκχωρήσουν στους δανειστές το δικαίωμα να κατασχέσουν «νομίμως» τον χρυσό που έχει... σήμερα το ελληνικό κράτος! Η συμπερίληψη στο άρθρο περί παραίτησης από κάθε ασυλία και της Τράπεζας της Ελλάδος, αυτόν ακριβώς τον στόχο έχει - τους προ έτους 147,5 τόνους χρυσού που βρίσκονται στην κατοχή της! Αυτούς έχουν βάλει στο μάτι οι δανειστές - και μεθοδεύουν πώς θα τους βάλουν και στο χέρι
Ο κόσμος δεν ξέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρυσού που κατέχει η Τράπεζα της Ελλάδος -δηλαδή το ελληνικό κράτος- βρίσκεται κατά πάγια τακτική στο εξωτερικό. Στα θησαυροφυλάκια της Τράπεζας της Αγγλίας και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, στην περίπτωσή μας. Εχοντας παραιτηθεί από κάθε ασυλία του ελληνικού κράτους, είναι στο χέρι των δανειστών μας να επιχειρήσουν να κατασχέσουν τα αποθέματα χρυσού της χώρας μας που βρίσκονται στο Λονδίνου και στην Ουάσιγκτον με δικαστικές αποφάσεις, αν η όποια ελληνική κυβέρνηση φανεί ασυνεπής τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές.
Το κακό γίνεται εύκολα. Τραγικά εύκολα, βάσει των όρων της δανειακής σύμβασης. Το λέει ρητά. Οι δανειστές μπορούν με μια απλή γραπτή ενημέρωση προς την Ελλάδα «να κηρύξουν το συνολικό ποσό κεφαλαίου οποιασδήποτε ή όλων των χρηματοδοτικών ενισχύσεων που έγιναν και εκκρεμούν... άμεσα ληξιπρόθεσμο και απαιτητό μαζί με τους δεδουλευμένους τόκους». Να διακόψουν δηλαδή το δάνειο και να ζητήσουν από τη χώρα μας να πληρώσει αμέσως όσα λεφτά έχει πάρει και μάλιστα μαζί με τους τόκους τους! Τι χρειάζεται για να γίνει αυτό;
Μία και μόνη δόση τόκων ή κεφαλαίου αν δεν πληρώσει στην ώρα της η Ελλάδα, αρκεί για να τεθεί σε εφαρμογή το μονομερές δικαίωμα των δανειστών να διακόψουν το δάνειο και να ζητήσουν όλα τα λεφτά τους πίσω! Μία και μόνη δόση - έστω και μόνο των τόκων! Αν η Ελλάδα ή η Τράπεζα της Ελλάδος «δεν καταβάλουν οποιοδήποτε ποσό κεφαλαίου ή τόκων» ή αν «αθετήσουν οποιαδήποτε υποχρέωσή τους» αναφέρει κατηγορηματικά η σύμβαση. Εστω και... μισή δόση ή ένα ευρώ να μην πληρώσει έγκαιρα η Αθήνα, οι δανειστές έχουν δικαίωμα να τινάξουν τα πάντα στον αέρα!
Θα αρπάξουν περιουσία του ελληνικού κράτους βεβαίως οι δανειστές σε μια τέτοια περίπτωση, αφού είναι βέβαιο ότι λεφτά δεν θα υπάρχουν. Δεν θα ισχύει όμως το ελληνικό δίκαιο για να προστατεύσουν τουλάχιστον οι Ελληνες δικαστές τον Παρθενώνα ή όποιο σύμβολο που η κατάσχεσή του θα σημάνει έσχατο εθνικό εξευτελισμό. «Η παρούσα σύμβαση και οι ειδικοί όροι... διέπονται και ερμηνεύονται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο» αναφέρεται. Τελεία και παύλα.
Δεν αλλάζει τίποτα στο μέλλον με ομαλό τρόπο. Οι δανειστές εξαιρούνται στη σύμβαση από οποιαδήποτε «δικαστική διαδικασία, διαιτησία... ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου, διαιτητικού οργάνου ή αρχής που ενδέχεται να θέλουν την υπογραφή ή υλοποίηση του Μνημονίου, της παρούσας σύμβασης ή των συναλλαγών που προβλέπονται στην παρούσα». Ασυλία στους δανειστές, όχι στην Ελλάδα!
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire