ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 31 mars 2012

Τα κομματόσκυλα στο Ραδιοφωνικό Ιδρυμα της Κύπρου

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ

Το ΡΙΚ, τα κόμματα και οι... ερωτικές περιπτύξεις!

Του Νίκου Τόκα
Φωτογραφία
ΚΑΛΩΣ η Βουλή ασκεί τον ενδεδειγμένο έλεγχο στα οικονομικά του ΡΙΚ. Κακώς όμως οι βουλευτές εμπλέκουν συχνά το ίδρυμα στα όποια κομματικά τους παιγνίδια. Και κακώς, προχθές πλακώθηκαν μεταξύ τους οι βουλευτές όταν εσυζητείτο ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ -τελικά ζητήθηκε αναβολή της ψήφισής του, με αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι τόσες εκατοντάδες υπάλληλοι. (Λες και προχθές οι βουλευτές μας, αίφνης, ανακάλυψαν τον... διάβολο μέσα στον Παράδεισο!).
... Βέβαια μεταξύ κατεργαρέων θα πρέπει να υπάρχει... ειλικρίνεια. Και λιγότερο θέατρο, γιατί πλέον προκαλεί και γέλωτες η σπουδή πολιτικών που καμώνονται ότι θα... τετραγωνίσουν τον κύκλο! Το ΡΙΚ διαχρονικά, στηρίζεται με φανατισμό από τα κόμματα που βρίσκονται στην κυβέρνηση, και τα οποία το ελέγχουν σχεδόν απόλυτα. Ταυτόχρονα, «κτυπιέται» (κάποιες φορές και ανελέητα), από τους εκάστοτε αντιπολιτευόμενους, οι οποίοι, μοιραία, εκτός εξουσίας, δεν… εξυπηρετούν και δεν εξυπηρετούνται όσο προφανώς θα το επιθυμούσαν, από το κρατικό κανάλι.
... Το ΡΙΚ, ας μην το λησμονούμε, θα μπορούσε να ονομαστεί και παιδάκι του κομματικού σωλήνα, με την εξής, βέβαια, έννοια: Πάντοτε εποδηγετείτο και βρισκόταν στην υπηρεσία του κομματικοπολιτικού κατεστημένου, ενώ σε κάθε εποχή παραχωρούσε σκανδαλωδώς την… εξέδρα του για την προβολή και ανάδειξη πολιτικών προσώπων -ο κατάλογος με τα ονοματεπώνυμα, δινόταν συνήθως απευθείας από τα κομματικά γραφεία! ... Στο ΡΙΚ, ας μην ξεγελιόμαστε, έχουν... ρίξει όλοι σε βάθος χρόνου (ακόμα και πρόσφατα, οι αθεόφοβοι) «δικά» τους παιδιά και όλοι τους, τη δεδομένη στιγμή, επιτακτικά απαίτησαν με την αυθάδεια ανήμερου… λύκου που έχει συναίσθηση της δύναμής του, την προαγωγή των «κομματικά υιοθετημένων» αυτών παιδιών τους. Είναι εξάλλου αυτός ο ασφυκτικός εναγκαλισμός των κομμάτων που «σκοτώνει» το Ιδρυμα (με την αναμφισβήτητη εθνική κι άλλη προσφορά) και ποτέ δεν το αφήνει να «πιάσει» σε απόδοση, το μέγιστο των δυνατοτήτων του!
... Συμπέρασμα: Αν θέλουν οι πολιτικοί να αλλάξουν κακώς έχοντα του ΡΙΚ (που υπάρχουν πάμπολλα), υπάρχει μια βασική προϋπόθεση: Πρέπει πρώτα να αλλάξουν οι ίδιοι μυαλά. Και να μην κάνουν όπως τους υποκριτικά θρησκευόμενους οι οποίοι υποτίθεται δεν βγαίνουν από τις εκκλησιές, αλλά όλη μέρα με τη δηλητηριώδη γλώσσα τους, διαδίδουν ότι ο... γείτονας ή η γειτόνισσα... επιδίδονται σε εξωσυζυγικές ερωτικές περιπτύξεις!!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire