ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 27 mars 2012

Ακόμη ένα σχέδιο Ανάν...

Δεκτό το σχέδιο Άναν από τη Δαμασκό – αντιδρά η αντιπολίτευση


O Kόφι ΆνανO Kόφι Άναν
Το σχέδιο έξι σημείων του Κόφι Ανάν για τον τερματισμό της βίας στη Συρία αποδέχθηκε το καθεστώς Άσαντ, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του πρώην επικεφαλής του ΟΗΕ που χαιρέτησε την απόφαση της Δαμασκού.
«Ο κ. Ανάν εκτιμά ότι πρόκειται για ένα σημαντικό πρώτο βήμα που θα μπορούσε να δώσει τέλος στη βία και την αιματοχυσία, να προσφέρει παράλληλα βοήθεια σε όσους υποφέρουν και να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό κλίμα για την έναρξη πολιτικού διαλόγου που θα πληροί τις νόμιμες φιλοδοξίες του λαού της Συρίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κόφι Άναν Αχμάντ Φαουζί.
Πάντως, η αντιπολίτευση απορρίπτει το σχέδιο του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, υποστηρίζοντας ότι απλώς δίνει ευκαιρία στον Άσαντ για να παραμείνει την εξουσία.

Οι ομάδες της αντιπολίτευσης συναντήθηκαν για δεύτερη μέρα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, σε μια προσπάθεια να συμφωνήσουν σε κοινούς στόχους για το μέλλον της Συρίας, ενόψει και της διεθνούς συνόδου που θα πραγματοποιηθεί για το θέμα.

Την ίδια στιγμή πάντως, η Δαμασκός επέβαλε ταξιδιωτική απαγόρευση στους άρρενες ηλικίας μεταξύ 18 και 42 ετών. Για να ταξιδέψουν εκτός της χώρας, οι Σύροι θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει σχετική άδεια.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire