ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 27 mars 2012

«Μια άλλη Ελλάδα είναι εφικτή» το μήνυμα του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ


Αγγελος Κωβαίος  

«Μια άλλη Ελλάδα είναι εφικτή» το μήνυμα του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ«Ευρωπαϊκό τρένο» η πρόταση των Πράσινων για έξοδο από την κρίση




Τις δυντότητες για την εκπόνηση εναλλακτικών αναπτυξιακών προγραμμάτων για την Ελλάδα έθεσαν στη συζήτηση που είχαν με τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο, οι επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κυρία Ρεμπέκα Χαρμς και κ. Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία και του Έλληνα εκπροσώπου των Πράσινων κ. Ν. Χρυσόγελου και σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των Πρασίνων επεμειναν με ιδιαίτερη ένταση στο θέμα της ανάπτυξης, χωρίς την οποία η χώρα δεν θα μπορέσει να υπερβεί την κρίση.



Ειδικές αναφορές έγιναν από τους δύο πράσινους ευρωβουλευτές, στη δυνατότητα και την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου, που θα συνδέει την Ελλάδα με την Ευρώπη, τόσο για εμπορικές μεταφορές όσο και για μεταφορές επιβατών. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στη συζήτηση, το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρουσιάσθηκε από τον κ. Κον Μπεντίτ και την κυρία Χαρμς, με τη φράση «ευρωπαϊκό τρένο». Οι ίδιες πηγές. σημείωναν ότι εκ μέρους του πρωθυπουργού δεν απορρίφθηκαν οι σκέψεις και οι ιδέες αυτές.

Στο μεταξύ, «Μια άλλη Ελλάδα είναι εφικτή» ήταν το μήνυμα από τον ηγέτη των Ευρωπαίων Πράσινων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο οποίος μαζί με τη Ρεμπέκα Χαρμς βρίσκονται στην Αθήνα, προσκεκλημένοι των Οικολόγων Πράσινων, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και προς το ελληνικό πράσινο κίνημα.


Η συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε και από τις δύο πλευρές έντονο προεκλογικό άρωμα.

Ο Κον Μπεντίτ, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη φορά σε ένα μήνα στην Ελλάδα, είπε ότι «είναι πολύ σημαντικό οι Οικολόγοι να μπουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο», επισημαίνοντας ότι θα είναι ένα σύμβολο αλλαγής και εξορθολογισμού της Ελλάδας, ένα «σύμβολο νέας πολιτικής κουλτούρας».

Παράλληλα, επιχείρησε να διαφοροποιήσει τους Οικολόγους από τα «ακραία κόμματα της δεξιάς και της αριστεράς, που λένε συνέχεια όχι», λογική που «δεν βγάζει πουθενά».

Οι Πράσινοι έχουν ρεαλιστικές προτάσεις γι΄ αυτό και έχουν εκλογικές νίκες, είπε ο Ευρωπαίος πολιτικός και πρόσθεσε: «τους υποστηρίζουμε προκειμένου να μεταμορφώσουμε την εικόνα της ευρωπαϊκής πολιτικής».

Η κ. Χαρμς χαρακτήρισε πρωτοφανή και με απρόβλεπτες συνέπειες την ελληνική κρίση και εξέφρασε την ανησυχία της για τις αρνητικές επιπτώσεις στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι χρειάζονται στοχευμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος ανέπτυξε, επίσης σε προεκλογικούς τόνους, τις θέσεις του κόμματός του, με επίκεντρο την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι«έχουμε πολιτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Οι συμπρόεδροι των Πρασίνων συναντήθηκαν το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και στη συνέχεια τους παρέθεσε γεύμα ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας πριν γίνουν  δεκτοί από τον πρωθυπουργό.

Το απόγευμα οργανώθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, παρουσία παραγωγικών και κοινωνικών φορέων προκειμένου να διερευνήσουν τις δυνατότητες στροφής της ελληνικής οικονομίας σε βιώσιμους τρόπους ανάπτυξης και θέματα κοινωνικής συνοχής, στα οποία δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ εκτίμησε ότι τα δύο χαρακτηριστικά της ελληνικής κακοδαιμονίας είναι δύο: «Οι Έλληνες αγωνίζονται ο καθένας για τον εαυτό του και όχι για το κοινωνικό σύνολο, ενώ παράλληλα υπάρχει ένα κομματικό σύστημα που στηρίζεται στις πελατειακές σχέσεις».

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τη συμμετοχή των Ευρωπαίων προσκεκλημένων σε ανοιχτή συζήτηση στο Μουσείο Μπενάκη, με θέμα «Διέξοδος από την κρίση στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα».

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire