ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 24 juillet 2013

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 24/07/2013

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 9 δισ. Κέρδη για τους δανειστές μας!
Η εφημερίδα γράφει ότι "καταρρίπτεται η προπαγάνδα ότι ο (διπρόσωπος) Βορράς πετάει τα λεφτά του σε «βαρέλι δίχως πάτο». Περίπου 80 δις έχει εισπράξει από την κρίση του Νότου το Βερολίνο. Εκβιάζει πάλι με τη δόση ο Σόιμπλε».
ΕΘΝΟΣ: Στα υπουργεία το νέο κύμα διαθεσιμότητας
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καταρτίζονται οι νέες λίστες των υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τον Σεπτέμβριο. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς έδωσε οδηγίες για επίσπευση των διαδικασιών».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ελπίδιος: οι τράπεζες θα πάρουν τα σπίτια μας
Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι δύο ημερομηνίες- κλειδιά για τα «κουρέματα» Θα μας πάρουν τα πάντα αλλά εμείς θα… εξακολουθούμε να πληρώνουμε τόκους. Κατασχέσεις και για καθυστέρηση φόρου πάνω από 30 ημέρες».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στο στόχαστρο 10.200 υπάλληλοι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Η εφημερίδα γράφει ότι "έως τις 15 Οκτωβρίου τα εκπαιδευτικά ιδρύματα πρέπει να αξιολογήσουν το προσωπικό και να εντοπίσουν τους πλεονάζοντες. Η αλλαγή πλάνου του υπουργείου Παιδείας προέκυψε καθώς 700 καθηγητές Τεχνικής Εκπαίδευσης που οδηγούνταν σε διαθεσιμότητα εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νόμου».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σφαγή απ’ όλα τα υπουργεία!
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η λεπίδα στις διαθεσιμότητες απειλεί και τους υπαλλήλους ολόκληρου του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και όχι μόνο των 5 υπουργείων που είχαν προαναγγελθεί. Ο πρωθυπουργός ζήτησε χθες απ’ όλους τους υπουργούς να δώσουν νέους καταλόγους με ονοματεπώνυμα προκειμένου να βρεθούν οι επόμενοι 17.000 υπάλληλοι που θα τεθούν εκτός Δημοσίου έως το τέλος Δεκεμβρίου».
ΕΣΤΙΑ: Ηλεκτρονικό τέρας το taxisnet
Η εφημερίδα τονίζει ότι " άραγε γιατί υπερφορτώνεται και «πέφτει» διαρκώς το taxisnet; Προδήλως διότι στην χώρα μας τίποτε δεν γίνεται απλά. Όταν ήρθε η στιγμή- και η τεχνολογία επέτρεψε- να αντικατασταθή η χειρόγραφη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με την ηλεκτρονική μέσω του διαδικτύου, αντί να απλουστεθή η ίδια η δήλωσις, έγινε ακόμη πιο πολίπλοκη».
Η ΑΥΓΗ: Κατασχέσεις fast track ακινήτων- καταθέσεων
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με συνοπτικές διαδικασίες, ακόμη και χωρίς δικαστική απόφαση, με καταγγελία τρίτων –κοινώς κάρφωμα-, προχωρά η κυβέρνηση στις κατασχέσεις ακινήτων, καταθέσεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων για χρέη προς το Δημόσιο, εφόσον ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ».
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πιέζουν για πλειστηριασμούς ακινήτων
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην τρόικα και την κυβέρνηση για το ζήτημα της απαγόρευσης των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία, θέμα που μετ’ επιτάσεως είχαν θέσει οι δανειστές».
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Το παραμύθι και… ο δράκος
Η εφημερίδα γράφει ότι "τα χαμόγελα ικανοποίησης των κυβερνώντων από την επίσκεψη Σόιμπλε την Πέμπτη, «πάγωσαν» ξαφνικά. Τα «μαντάτα» από το Βερολίνο κάνουν λόγο για «βέτο» σε μια ακόμα εκταμίευση της δόσης, που θα απασχολήσει σήμερα το Euro Working Group».
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: η «επιθεωρητής» κυρία Μανωλίδου- Γεωργιάδη
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έγινε και αυτό! Η κυρία Ευγενία Μανωλίδου- Γεωργιάδη έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμφίσσης, αντικαθιστώντας τον σύζυγό της υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κούρεμα προστίμων φοροδιαφυγής
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη μείωση των προστίμων έως και κατά το ήμισυ για φορολογικές παραβάσεις προβλέπει ο νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών, που κατατέθηκε χθες προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος».
Ο ΛΟΓΟΣ: ΕΛΑΣ το μεγαλείο σου- Στοιχεία σοκ του ΣΔΟΕ όλη η Ελλάδα φοροδιαφεύγει
Σύμφωνα με την εφημερίδα "υψηλή παραβατικότητα που φθάνει μέχρι και το 100% αποκαλύπτεται από τους ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ το διάστημα από 16/07/2013 έως και 22/07/2013».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Υπεράσπιση της Κυριακής- αργίας
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, αίτημα των μεγαλεμπόρων και άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στο εμπόριο, θα επεκταθεί ραγδαία και σε άλλους κλάδους, ενώ θα οδηγήσει στη χρεοκοπία χιλιάδων μικρομάγαζων».
ΤΑ ΝΕΑ: Στα σαγόνια της Εφορίας- Δρακόντεια μέτρα για τη φοροδιαφυγή
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με υπερεξουσίες εξοπλίζει την Εφορία ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Ο Κώδικας, ο οποίος κατατέθηκε χθες στη Βουλή, προβλέπει κατασχέσεις ακινήτων και καταθέσεων των φορολογουμένων που δεν ρυθμίζουν εντός 30 ημερών την αποπληρωμή του χρέους προς την Εφορία θα μπορεί να προσδιορίζει κατ’ εκτίμηση το εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών».
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Επαιξαν πόλεμο για τις… μαϊμούδες
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Νέο φορο-ποινολόγιο – Σε έναν κώδικα όλοι οι νόμου για τις φορολογικές παραβάσεις
Η εφημερίδα σημειώνει ότι " αλλαγή δόγματος υπό το βάρος των ανείσπρακτων οφειλών. Αναδρομική μείωση έως 50% σε πρόστιμα για εκκρεμείς υποθέσεις φοροδιαφυγής. Τόκοι υπερημερίας αντί των αυξήσεων. Ελεγχοι μόνο σε δηλώσεις υψηλού κινδύνου».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Αλλάζει πλήρως ο χάρτης των φορολογικών ποινών
Η εφημερίδα τονίζει ότι "πολύ ισχυρά πρόστιμα για νέες φορολογικές παραβάσεις και για τη μη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και αναδρομική μείωση των προστίμων για εκδότες και χρήστες πλαστών και εικονικών τιμολογίων στο παρελθόν προβλέπει ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας».
ΚΕΡΔΟΣ: Ηπια τα πρόστιμα, δρακόντειες οι διαδικασίες των εισπράξεων
Η εφημερίδα γράφει ότι "καθιερώνεται η κατάσχεση ακινήτων και λογαριασμών. Απαλύνονται αναδρομικά οι προσαυξήσεις για να εισπραχθούν. Εντοκη η επιστροφή φόρων που καταβλήθηκαν αχρεωστήτως. Μείωση στα 5 έτη του χρόνου παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων».
 


Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 24/07/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire