ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 25 juillet 2013

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 25/07/2013

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τελική επίθεση στην πρώτη κατοικία»
Η εφημερίδα γράφει ότι " η τρόικα εκβιάζει για αποφάσεις που θα φέρουν κοινωνική έκρηξη. Σε 155 μέρες από σήμερα ξεκινούν οι πλειστηριασμοί. Προωθείται ταυτόχρονα και το νέο πρόγραμμα διευκόλυνσης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών».
ΕΘΝΟΣ: «Στη σύνταξη με μπόνους οι τραπεζικοί»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι " ισχυρά κίνητρα για τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εργαζομένων στα προγράμματα εθελουσίας εξόδου δίνουν οι τράπεζες. Μετά τον Όμιλο Πειραιώς σειρά παίρνουν η Εθνική και η Eurobank, με τα άλλα πιστωτικά ιδρύματα να ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Το αυγό του φιδιού»
Η εφημερίδα γράφει ότι «με το αντιδημοκρατικό μέτρο της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων η κυβέρνηση επιχείρησε, αυτή τη φορά, να αντιμετωπίσει τα συσσίτια ρατσισμού και διχασμού της Χρυσής Αυγής. Με απόφαση της ΓΑΔΑ, έπειτα από κυβερνητική εντολή, η εκδήλωση διανομής τροφίμων, που είχε προαναγγείλει η Χρυσή Αυγή για την πλατεία Αττικής, έγινε τελικά πίσω από τα γραφεία του κόμματος».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Πανέλληνες του Μυστρά: Επέμβαση με ελικόπτερα πριν το τελικό ξεπούλημα-
Σύμφωνα με την εφημερίδα "όπως και οι Πανέλληνες… οι οποίοι είναι στον Μυστρά, όπως θα είναι και σε λίγο ο φίλτατος Πούτιν, της Λευκής Φυλής, των Ben Zelon… Και ποιος ξέρει, τι θα συζητηθεί στον Μυστρά και υπέρ ποίων…;;».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι αλλαγές στη λίστα για τις 8.296 διαθεσιμότητες»
Η εφημερίδα γράφει ότι " εκτός από τους 3.000 δημοτικούς αστυνομικούς στον «κατάλογο» μπαίνουν… 2.000 πολιτικοί υπάλληλοι του υπ. Προστασίας του Πολίτη. 400 πολιτικοί υπάλληλοι του υπ. Εθνικής Άμυνας. 1.350 εργαζόμενοι του υπ. Υγείας. 485 υπάλληλοι των υπουργείων Εργασίας, Ανάπτυξης, Τουρισμού, Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης».
ΕΣΤΙΑ: «Παραλογισμοί με τις Κυριακές»
Η εφημερίδα τονίζει ότι " σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων απελευθερώνονται. Όποιο κατάστημα θέλει να είναι ανοικτό την Κυριακή, είναι. Οι περιορισμοί που ισχύουν είναι πλέον ελάχιστοι».
Η ΑΥΓΗ: «Σαλαμοποιούν» τη ΔΕΗ για να την ξεπουλήσουν»
Σύμφωνα με την εφημερίδα " με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης, η κυβέρνηση Σαμαρά σπάει στα τρία τη ΔΕΗ για να την ξεπουλήσει σε ιδιώτες. Το σχέδιο του Υπουργικού Συμβουλίου προβλέπει τη διάσπαση της ΔΕΗ σε «μικρή» και «μεγάλη» με την πρώτη να δίνεται στους ιδιώτες έως το 2015 και τη δεύτερη ως το 2016».
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Ανατροπή στο ασφαλιστικό σύστημα»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως το ασφαλιστικό «δεν είναι βιώσιμο» με τη σημερινή του μορφή και αναφέρθηκε στην ανάγκη «εκ θεμελίων» αλλαγής του συστήματος. Αναφορικά με τη ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη όμοια ρύθμιση στο μέλλον».
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Από ΑΣΕΠ προσλήψεων σε ΑΣΕΠ απολύσεων»
Η εφημερίδα γράφει ότι " όχι απλώς οριζόντιες, αλλά και με… αντικειμενικά κριτήρια θα γίνουν οι μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, μέσω ΑΣΕΠ. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, ανέθεσε στο Συμβούλιο τον άχαρο ρόλο της επιλογής των διαθεσίμων, αφενός για να περιοριστεί όσο γίνεται το πολιτικό κόστος και αφετέρου για να παρακαμφθούν οι αντιρρήσεις που εκδηλώνονται στις τάξεις της κυβέρνησης».
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: «Ντροπή, κ. Παπούλια- Έκρυψαν και την επέτειο της Δημοκρατίας με δικαιολογία τη λιτότητα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι " οι ενοχές του πολιτικού συστήματος είναι η αιτία που δεν γιορτάστηκε η αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Έδωσαν χώρο στις χυδαιότητες και στις προκλήσεις των ναζιστών της Χρυσής Αυγής. Οι πολιτικοί αγνόησαν τη ανάγκη να εκφραστούν η ενότητα, ο πατριωτισμός του ελληνικού λαού και η πίστη του στη Δημοκρατία».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Η δόση 4 δισ. «σκάλωσε» για ογδόντα υπαλλήλους»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " με μία απόφαση, που δείχνει ότι η Ευρωζώνη απαιτεί την πλήρη και κατά γράμμα τήρηση των δεσμεύσεων της ελληνικής πλευράς, η ομάδα εργασίας του Eurogroup (EWG) ανέβαλε χθες για αύριο την έγκριση της εκταμίευσης της υποδόσης, ύψους 4 δισ ευρώ».
Ο ΛΟΓΟΣ: «Ανοικτά και με το νόμο»
Σύμφωνα με την εφημερίδα " το νομοσχέδιο πέρασε κατά πλειοψηφία και αποτελεί πλέον νόμο του κράτους μετά και από τις αλλαγές που είχε εντάξει σε αυτό ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, δίνοντας ουσιαστικά την αρμοδιότητα στους αντιπεριφερειάρχες να αποφασίσουν εντός τριμήνου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στις περιοχές τους».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κόντρα στις κατασχέσεις εξπρές σε μισθούς, συντάξεις και λαϊκή περιουσία»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με το «νέο κώδικα φορολογίας» η κυβέρνηση διαμορφώνει το πλαίσιο αλλά και το μηχανισμό για την εφαρμογή της αντιλαϊκής φορολογικής πολιτικής. Που, ταυτόχρονα με τη δραστική μείωση του εργατικού, του λαϊκού εισοδήματος, φοροληστεύει τα ήδη χρεοκοπημένα λαϊκά νοικοκυριά».
ΤΑ ΝΕΑ: «Αντάρτικο για τις απολύσεις- Υπό παραίτηση 25 δήμαρχοι»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι " χαρακτηρίζουν οριζόντιο μέτρο τις απομακρύνσεις από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αναγγέλλουν προσφυγές κατά του νόμου στα ελληνικά αλά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Ζητούν να ισχύσει η κινητικότητα σε όλο το Δημόσιο χωρίς εξαιρέσεις. Σχεδιάζουν να κάνουν μόνοι τους την αξιολόγηση όλου του προσωπικού».
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Αρπάζουν τώρα και τα σπίτια»
Η εφημερίδα γράφει ότι «οι υπέρμαχοι της ατομικής ιδιοκτησίας παίρνουν τα σπίτια μας. Με δυσβάσταχτους φόρους, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, οι οπαδοί του φιλελευθερισμού καταργούν την ιδιοκτησία».
City Press: «Η μάχη της Κυριακής»
Σύμφωνα με την εφημερίδα " Α. Ανδρεάδης (πρόεδρος του ΣΕΤΕ): Μεταρρύθμιση που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Β. Κορκίδης (πρόεδρος της ΕΣΕΕ): Πλέον η κατάσταση είναι στο χέρι των ανθρώπων της αγοράς. Νέα κούρσα ταχύτητας της κυβέρνησης για προαπαιτούμενα και δόση».
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Σε ποια σχολεία μπαίνει λουκέτο»
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ με… τριφασικό νόμο»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην τελική ευθεία εισέρχεται η αναδιοργάνωση και η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, μετά και την εσπευσμένη Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με χθεσινή ημερομηνία που δημοσιεύθηκε αυθημερόν στο ΦΕΚ και αποτελεί προαπαιτούμενο για την καταβολή της τρέχουσας δόσης του δανείου».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πράσινο φως για πώληση της ΔΕΗ σε τρεις κινήσεις»
Η εφημερίδα τονίζει ότι " με fast treck διαδικασίες, έπειτα από «καμπανάκι» της τρόικας, εγκρίθηκε χθες το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, το οποίο παρουσιάστηκε από το ΥΠΕΚ τον περασμένο Μάιο».
ΚΕΡΔΟΣ: «Αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ σε 3 φάσεις και 3 κομμάτια»
Η εφημερίδα γράφει ότι " νέα εποχή στην αγορά ηλεκτρισμού σηματοδοτεί η Πράξη του υπουργικού συμβουλίου με την οποία εγκρίθηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ σε τρεις φάσεις. Το σχέδιο προβλέπει την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ έως το 2014 και τη διάσπαση της ΔΕΗ σε «μικρή» και «μεγάλη» με την πρώτη να αποκρατικοποιείται έως το 2015 και τη δεύτερη να πωλείται έως το 2016».
 


Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 25/07/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire