ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 24 juillet 2013

Ισπανία - Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς από εκτροχιασμό τρένου (βίντεο)


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τρένο κινούνταν με ταχύτητα 180 χλμ την ώρα, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο το όριο ταχύτητας είναι 80 χλμ.



Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν, πέντε είναι σε κώμα, περίπου 20 τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι 111 ελαφρύτερα από τον εκτροχιασμό ενός τρένου υψηλής ταχύτητας την Τετάρτη το βράδυ κοντά στην πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στη Γαλικία της βορειοανατολικής Ισπανίας.





Τα 13 βαγόνια του συρμού εκτροχιάστηκαν κοντά στη διασταύρωση μεταξύ της Γκρανδέιρα και του Σαντιάγο, στις 20.41, τοπική ώρα. Ένα από τα βαγόνια εκτοξεύθηκε σε απόσταση 15 μέτρων. Το τρένο πήγαινε από τη Μαδρίτη στο Φερόλ.

Στο τρένο επέβαιναν 240 άτομα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τρένο κινούνταν με ταχύτητα 180 χλμ την ώρα, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο το όριο ταχύτητας είναι 80 χλμ. Πάντως, στην ευθεία, μπορεί να φτάσει τα 250 χλμ. την ώρα.

Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο και την Πέμπτη αναμένεται να επισκεφθεί τον τόπο του δυστυχήματος. Μέσω  twitter εξέφρασε τη λύπη του και απέστειλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Οι τοπικές αρχές έκαναν έκκληση για αίμα για τους τραυματίες.

Στην περιοχή όπου έγινε το δυστύχημα θα γινόταν μία τοπική γιορτή.

Πρόκειται για το πρώτο δυστύχημα με τρένο υψηλής ταχύτητας στην Ισπανία και το πιο σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα των τελευταίων 40 χρόνων.

 
 
Πηγή: www.skai.gr με πληροφορίες από BBC, El Pais
Δημοσιεύτηκε στις 24/07/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire