ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 26 juillet 2013

Κύπρος - Προς Ορθαναγνώστας


Γ. Σέρτης
ΘΑ μπορούσαμε –έμπλεοι ενθουσιασμού– να χαρούμε χαράν μεγάλην, ύστερα από την προχτεσινή συνάντηση Α. Νεοφύτου – Α. Κυπριανού, και τις σχετικές δηλώσεις τους:
— Επιτέλους, ενότητα!
Πλην, η γνώση και η εμπειρία μας εμποδίζουν, και η κυπριακή θυμοσοφία συνοψίζει:
— Εν δανεικά τα πίσκαλα!
Πριν πέντε χρόνια, ακριβώς:
Ο Δ. Χριστόφιας, ύστερα από το κοινό ανακοινωθέν του με τον Ταλάτ, έχασε την εμπιστοσύνη των μισών ψηφοφόρων που τον ανέδειξαν στην Προεδρία. Εκείνη την ώρα της απαρέσκειας έλαβε το… σωσίβιο από τον ΔΗΣΥ, σε σημείο επίκλησης τόσο για το Κυπριακό όσον και για την (από)ρύθμιση της Παιδείας:

— Οι στόχοι μας έχουν την έγκριση του 70% των δύο μεγάλων κομμάτων!
Συμπτωματικά (;) στη θέση που βρέθηκε –τον Μάη του 2008– ο Δ. Χριστόφιας, βρέθηκε –τον περασμένη Μάρτη– ο Ν. Αναστασιάδης, που είχε –μάλιστα– την πρόνοια να ντύσει και «δημοκρατικά» την… πλειοψηφία του 75%!
Και, βεβαίως έχει… προϊστορία αυτού του είδους η… αλληλοστήριξη, όσο και αν καμώνονται ότι… ξεχνούν, τόσον οι πρωταγωνιστές όσον και οι ψηφοφόροι, στις ώρες της –τεχνητής– πόλωσης της αλληλοπριμοδότησης.
Δεν είναι στιγμιαία αυτή η… υπέρβαση –έτσι την είπαν, πριν τις Προεδρικές του 2008 την… υπέρβαση που υποστηριζόταν ακόμη και με τα είκοσί τους νύσια– από ηγετικά στελέχη των δύο κομμάτων και της γνωστής χανεϊκής πλατφόρμας.
Γι’ αυτό:
Αντί της –υποτιθέμενης– ενότητας, απόλυτα επιθυμητής και επιδιωκόμενης προϋπόθεσης, ιδιαίτερα στις συνθήκες της –σύνολης– χρεοκοπίας που συρθήκαμε,
θλιβερή είναι η –πραγματική– ανάγνωση:
Πιθανότατα διασφαλίζεται η (αλληλο)κάλυψη: Για τους απελθόντας η ατιμωρησία, για τους επελθόντας η –αντιπαροχική– ανοχή.
Οι ψηφοφόροι; Με αφορμή κάποια… φουρπική αντιμαχία, θα συντηρούν το κλίμα της πολωτικής σύγκρουσης και μισαλλόδοξης συσπείρωσης!

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 25/07/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire