ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 27 juillet 2013

Κύπρος - Τολμούν να τιμωρήσουν δικούς τους; Όλοι ζητούν κάθαρση και τιμωρία. Όμως δεν εννοούν τιμωρία των δικών τους, αλλά των πολιτικών αντιπάλων.

Καμία κυβέρνηση δεν έστησε Ερευνητική Επιτροπή για να διερευνήσει σκάνδαλα δικών της ανθρώπων

 



Κωστάκης Αντωνίου


Αν θέλουν πραγματικά να πείσουν τον κόσμο, ότι είναι έτοιμοι να βάλουν το μαχαίρι βαθιά μέσα στο κόκαλο, ας πήγαιναν, ή ας πάνε, στον Γενικό Εισαγγελέα, και να του καταθέσουν στοιχεία ότι το τάδε στέλεχος του κόμματος, ή ο τάδε ημέτερος, εμπλέκονται σε σκάνδαλα και πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ας έστηναν και ας στήσουν Ερευνητικές Επιτροπές, για να διερευνήσουν σκάνδαλα δικών τους ανθρώπων.


Αν ο Δημοκρατικός Συναγερμός ήταν αποφασισμένος να τιμωρήσει δικούς του ανθρώπους, θα έπρεπε να στήσει Ερευνητικές για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου ώστε να διερευνηθούν πολιτικές, αστικές και ποινικές ευθύνες τών όποιων δικών του ανθρώπων είχαν αυτές τις ευθύνες. Έστησε;
Αν το ΔΗΚΟ ήταν αποφασισμένο να τιμωρήσει δικούς του ανθρώπους, θα έπρεπε να στήσει Ερευνητικές Επιτροπές για το σκάνδαλο ΞΕΚΤΕ και για άλλα που έγιναν επί δικής του διακυβέρνησης. Έστησε;
Αν το ΑΚΕΛ ήταν αποφασισμένο να κάμει κάθαρση, θα έστηνε Ερευνητικές για όλα τα σκάνδαλα τα οποία καταγγέλθηκαν επί διακυβερνήσεώς του. Εστησε; Έστησε μία και πέταξε στο καλάθι των αχρήστων το πόρισμά της.
Μόνο έτσι τα κόμματα θα πείσουν ότι είναι αποφασισμένα να πατάξουν τα σκάνδαλα, μόνο έτσι θα εξυγιανθεί το κράτος και το πολιτικό σύστημα και μόνο έτσι θα παταχθούν τα σκάνδαλα.
Αλλά τι παρατηρείται;
Είτε τα κόμματα, όταν κυβερνούν, δικαιολογούν και αυτο-απαλλάσσονται όταν καταγγέλλονται για σκάνδαλα δικοί τους άνθρωποι, είτε στήνουν Ερευνητικές Επιτροπές για να καταλογίσουν ευθύνες σε πολιτικούς αντιπάλους, όταν αυτοί αποχωρήσουν από την εξουσία.
Με οδηγό αυτήν την προϊστορία, αλλά και τα σημερινά συμβαίνοντα, δεν μπορεί να πεισθεί ο λαός ότι υπάρχει ειλικρίνεια στις διακηρύξεις των πολιτικών κομμάτων ότι επιθυμούν και επιδιώκουν, πράγματι, να εξυγιανθεί ο τόπος και να υπάρξει κάθαρση και τιμωρία ενόχων.
Απλώς το ένα περιμένει το άλλο στη γωνιά και όταν απέλθει από την εξουσία, στήνει Ερευνητικές για να διερευνήσει ευθύνες των αντιπάλων.
Αυτή είναι η νέα κατάσταση ψευδοκάθαρσης που διαμορφώνεται. Και αναμένουμε ότι θα έχει συνέχεια. Κάθε νέα κυβέρνηση θα στήνει Ερευνητικές για την προηγούμενη...
Οι πολίτες έχουν διαμορφωμένη άποψη για τη σαθρή κατάσταση που διαμορφώνεται.
Όλες οι κυβερνήσεις έχουν ευθύνη και όλες έχουν εμπλακεί σε ενέργειες επιζήμιες για τον τόπο. Καμία, όμως, δεν διερεύνησε δικές της αμαρτίες και καμία δεν παραδέχθηκε συμμετοχή ανθρώπων της σε σκάνδαλα. Και φυσικά καμία δεν τιμώρησε δικό της.
Γι΄ αυτό επικρατεί ατιμωρησία και γι΄ αυτό τα σκάνδαλα και οι κλοπές πολλαπλασιάζονται. Όλοι, κάποιον "αμαρτωλό" έχουν υπό τη σκέπη τους και τον διαφυλάττουν πολύ καλά, με τη δύναμη που τους προσφέρει η εξουσία και η άλωση του κράτους.
Γι΄ αυτό και οι προβληματισμένοι πολίτες έχουν απαυδήσει και δηλώνουν πως όλοι "είναι μια από τα ίδια" και πως, όλοι, τις ίδιες μεθόδους χρησιμοποιούν.
Να μη διατηρούμε, λοιπόν, ελπίδες πως τα πράγματα θα αλλάξουν και θα διορθωθούν. Μία Μπανανία σκανδάλων θα παραμείνουμε, με όλους να αλείφουν μέλι στο ψωμί τους, όποτε τους δοθεί η ευκαιρία και η εξουσία...



Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 22/07/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire