ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 26 juillet 2013

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 26/07/2013

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τρία «όχι» αναστατώνουν την κυβέρνηση
Η εφημερίδα γράφει ότι "ισχυρό σοκ υπέστη χθες στη Βουλή ο κυβερνητικός συνασπισμός από το «γαλάζιο» αντάρτικο που κατεγράφη στην τροπολογία η οποία αφορά τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών». Ν. Κακλαμάνης, Γ. Βλάχος και Δ. Κυριαζίδης δεν ψήφισαν τη διάταξη για τους καθηγητές! Μόνο επίπληξη από Μαξίμου, σιωπή ΣΥΡΙΖΑ».
ΕΘΝΟΣ: Επιχείρηση «λίφτινγκ» στην ΕΛ.ΑΣ.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ριζικές αλλαγές στην οργανωτική δομή της Ελληνικής Αστυνομίας επιχειρεί η κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των Σωμάτων Ασφαλείας δόθηκε για δημόσια διαβούλευση».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η κόλαση υπάρχει!!!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στους αρχαίους Έλληνες υπήρχε η άποψη ότι υπάρχουνε τα Ηλύσια Πεδία. Υπήρχε όμως και ο Αδης, δηλ. η Κόλαση. Τον Αδη τον επισκέφθηκε και ο Χριστός».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέες μειώσεις στους μισθούς ζητάει το ΔΝΤ
Η εφημερίδα γράφει ότι " έχουν γίνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, αλλά πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα περιορισμού του κόστους εργασίας. Οι δανειστές ζητούν επίσης τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και κινήσεις για ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Διώκονται 19, αλλά όχι οι υπουργοί!
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, οι δύο πρώην γενικοί γραμματείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βασιλάκος και Γιώργος Κολίρης, ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ Γ. Αντωνακόπουλος και άλλοι 15 επιχειρηματίες και στρατιωτικοί, μέλη επιτροπών, διώκονται ποινικά για τη σύμβαση του εξοπλιστικού Προγράμματος Ηλεκτρονικού Πολέμου».
ΕΣΤΙΑ: Το κράτος κλέβει τον χρόνο μας
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ένα μέγεθος που θα έπρεπε να μετρηθεί στατιστικώς είναι ο χρόνος τον οποίο ενημερώνει ετησίως κάθε Έλληνας πολίτης για να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς το κράτος».
Η ΑΥΓΗ: Προετοιμάζουν το έδαφος για νέα μείωση συντάξεων
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μία ημέρα μετά τη «βόμβα» Βρούτση για αλλαγή εκ θεμελίων του Ασφαλιστικού, η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής εκπέμπει SOS για νέες περικοπές στις συντάξεις».
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέα μείωση του κατώτατου μισθού
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "περαιτέρω ελαστικότητα στην αγορά εργασίας και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επαναφέροντας στο «τραπέζι» το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού».
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Κακά μαντάτα από παντού
Η εφημερίδα γράφει ότι "σήματα κινδύνου για τον εκτροχιασμό της οικονομίας έρχονται από παντού, ενώ την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς επιβάλλει στρατιωτική πειθαρχία στην κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για την υλοποίηση του αδιέξοδου προγράμματος».
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Πρόωρες εκλογές «βλέπει» το ΠΑΣΟΚ
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε κλίμα γενικευμένης έντασης μεταξύ κυβέρνησης- τροϊκανών- κοινωνίας, το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείει τις πρόωρες εκλογές. «Απαιτώ δουλειά, συνέπεια και προσοχή» είπε χθες ο Ευαγ. Βενιζέλος στους «πράσινους» υπουργούς»
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι όροι του νέου Μνημονίου
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " τη διατήρηση του ειδικού τέλους που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το 2014, προβλέπει ρητά το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, εάν με την πρόταση της κυβέρνησης για τον ενιαίο φόρο, που θα αξιολογηθεί οριστικά από την τρόικα το Σεπτέμβριο, δεν διασφαλίζονται τα προσδοκώμενα έσοδα».
Ο ΛΟΓΟΣ: Νοικοκυριά σε απόγνωση
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τεράστιο πλήγμα μέσα σε ένα χρόνο υπέστησαν τα εισοδήματα των νοικοκυριών εξαιτίας της μείωσης των αποδοχών αλλά και των κοινωνικών παροχών, καθώς έχασαν άλλο 1,9 δις ευρώ».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μέτρα φωτιά στους εργαζόμενους παροχές στ’ αφεντικά
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νέα μέτρα φωτιά για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεσή του για τη χώρα μας. Προτείνει μεγαλύτερη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και εφαρμογή νέων ανατροπών στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων».
ΤΑ ΝΕΑ: Ο θάνατος του εμποράκου- Η κρίση στην αγορά σε αριθμούς
Η εφημερίδα σημειώνει ότι " στοιχεία-σοκ δείχνουν το μεγάλο πλήγμα που έχουν υποστεί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατά την τελευταία πενταετία και περιγράφουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τον «θάνατο του εμποράκου» .
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Το ΔΝΤ ξαναθέτει θέμα μείωσης μισθών
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Χαλαρώστε τη λιτότητα- Νέα προειδοποίηση από το ΔΝΤ στην Ευρωζώνη και την ΕΚΤ
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μήνυμα για «χαλάρωση» της δημοσιονομικής προσαρμογής και ενίσχυση των παρεμβάσεων για τόνωση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, έστειλε χθες το ΔΝΤ προς τη Γερμανία και το ΕΚΤ».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Θερμό φθινόπωρο με σκληρή τακτική απέναντι στην Ελλάδα
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η αναβολή της εκταμίευσης της δόσης, λόγω ελάχιστων ελλιπών προαπαιτούμενων, εντάσσεται σε μια γενικότερη σκλήρυνση της στάσης των Βρυξελλών και ορισμένων πρωτευουσών της Ευρωζώνης έναντι της ελληνικής κυβέρνησης».
ΚΕΡΔΟΣ: Δάνεια 3 δισ. έως τον χειμώνα- Από προγράμματα του ΕΣΠΑ και από τις τράπεζες
Η εφημερίδα γράφει ότι "δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους 3 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ και από τις τράπεζες πρόκειται να δοθούν έως το τέλος του έτους, όπως συμφώνησαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης με τους τραπεζίτες».
 


Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 26/07/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire