ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 31 juillet 2013

ΗΠΑ - Ένοχος για κατασκοπεία ο Μάνινγκ, εν αναμονή ο Σνόουντεν



Ενοχος για κατασκοπεία, αλλά αθώος για την παροχή βοήθειας στον εχθρό κρίθηκε από το στρατοδικείο των ΗΠΑ ο στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος κατηγορήθηκε για τη διαρροή χιλιάδων απόρρητων εγγράφων στον ιστότοπο «Wikileaks». Σύμφωνα με την απόφαση του στρατοδικείου, ο Μπ. Μάνινγκ κρίθηκε ένοχος για τις 20 από τις 21 κατηγορίες που του απευθύνθηκαν, με τις ποινές που επισύρουν να φτάνουν και τα 100 χρόνια κάθειρξης.
Σήμερα Τετάρτη αναμένεται να συζητηθεί η ποινή του και να παρθεί η απόφαση για το πόσα χρόνια κάθειρξης θα υποχρεωθεί να εκτίσει. Ο 25χρονος είχε αποδεχτεί ότι έδωσε έγγραφα στο «Wikileaks» απορρίπτοντας ωστόσο ότι βοήθησε τον εχθρό.
Την ίδια στιγμή η Ομοσπονδιακή Μεταναστευτική Υπηρεσία της Ρωσίας διαμηνύει στον πρώην πράκτορα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, να μην περιμένει ότι θα λάβει τη ρωσική υπηκοότητα με διαδικασίες εξπρές, καθώς όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Βλαντιμίρ Μπουρόβ, δεν υπάρχει καμία νομική διαδικασία που να του το εξασφαλίζει αυτό. Ο Ε. Σνόουντεν έχει καταθέσει αίτηση για χορήγηση προσωρινού ασύλου στη Ρωσία, ενώ αξιωματούχοι της μεταναστευτικής υπηρεσίας λένε ότι μπορεί να αναγκαστεί να μείνει στο αεροδρόμιο της Μόσχας ακόμα και για έξι μήνες, καθώς η νομοθεσία δεν προβλέπει ανώτατο όριο παραμονής στη ζώνη μετεπιβίβασης. Οι ρωσικές αρχές, έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι οι σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ είναι μεγαλύτερης σημασίας από τον Ε. Σνόουντεν.



Πηγή: Ο Ριζοσπάστης
Δημοσιεύτηκε στις 31/07/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire