ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 1 août 2013

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 31/07/2013

 


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τα κλειδιά της Υγείας της Μέρκελ»

"Νέο σοκ- Το ελληνικό υπουργείο έδωσε (μόλις χθες) στη δημοσιότητα την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του αντίστοιχου γερμανικού ομοσπονδιακού προς… ενημέρωση. Αλλαγές εκ βάθρων σε ΕΣΥ και ΕΟΠΥΥ».

ΕΘΝΟΣ: «Τα κριτήρια για τη διαθεσιμότητα»

"Προβάδισμα στην αξιολόγηση εξασφαλίζουν οι υπάλληλοι του Δημοσίου που διαθέτουν αυξημένα τυπικά προσόντα. Η υπουργική εγκύκλιος, με βάση την οποία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 8.290 εργαζόμενοι, βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας".


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Αμβρόσιος: Οσοι πάρουν το χάραγμα δε θα βρουν ησυχία»

"Τι συμβαίνει τελικά με τον «μετρεγιά»; Μήπως πρόκειται για τον ψευδοπροφήτη της αποκάλυψης; Ο Πατέρας Ελπίδιος μας κάνει έκκληση να ευσπλαχνίσουμε: «Γιατί το μωρό νιώθει καλά μόνο στην αγκαλιά της μάνας του, ενώ ο Πατέρας σώζει δίνοντας αγάπη όταν παίρνει»…"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Στα όρθια 23% καθιστό 13%»

"Τη  μάχη της όρθιας και καθιστής πορτοκαλάδας θα δώσει η κυβέρνηση, ώστε να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να φέρει έσοδα στα ταμεία από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση!"
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ποια ακίνητα κινδυνεύουν με πλειστηριασμό»

 "Παραμένει η προστασία για άνεργους, τρίτεκνους και άλλες ευπαθείς ομάδες δανειοληπτών. Κριτήρια η αντικειμενική αξία, ο αριθμός των ετών από τη «στάση πληρωμών» και το ύψος του υπολοίπου".

ΕΣΤΙΑ: «Σε τραγική πλάνη οι ψηφοφόροι»

 "Τον Οκτώβριο του 2009 οι Ελληνες ψηφοφόροι βρέθηκαν σε πολύ μεγάλη πλάνη. Πίστεψαν ότι τα προβλήματά τους θα ελύνοντο αν ήρχετο στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ, υπό τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος διαβεβαίωνε ότι «λεφτά υπάρχουν»".

Η ΑΥΓΗ: «Οι απολύσεις του Καράμπελα…»

"Βήμα - βήμα βγάζουν στο προσκήνιο την κρυφή ατζέντα για τις ομαδικές απολύσεις και τις νέες μειώσεις στους μισθούς, οι κυβερνητικοί παράγοντες, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη λήψη των τελικών αποφάσεων".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Ε-9 παγίδες και πώς να τις αποφύγετε»

"Την ηλεκτρονική οδό θα πρέπει να ακολουθήσουν υποχρεωτικά και φέτος οι φορολογούμενοι για να υποβάλουν τη δήλωση στοιχείων ακινήτων, το γνωστό έντυπο Ε9. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εξέδωσε έναν οδηγό για τη συμπλήρωσή του δίνοντας απαντήσεις στις συνήθεις ερωτήσεις που κάνουν οι φορολογούμενοι".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Στο σφυρί η πρώτη κατοικία»

 "Κυβέρνηση και τρόικα ανοίγουν διάπλατα τα παράθυρα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας στη χειρότερη συγκυρία της ελληνικής κρίσης. Πρώτο βήμα θα είναι η μερική άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τον Ιανουάριο του 2014 με τη μείωση του ορίου κάτω από τις 200.000 ευρώ για τα σπίτια που οι τράπεζες θα μπορούν να βγάλουν στο σφυρί".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: «Φόβοι για κατάρρευση- Ασκήσεις ψυχραιμίας»

"Η άρνηση των βουλευτών να ψηφίσουν νέα μέτρα κλονίζει τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Ανασφάλιστη εργασία και χρέη προδιαγράφουν νέο φαύλο κύκλο ύφεσης και λιτότητας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Επίσπευση διαδικασιών για επίορκους υπαλλήλους»

"Εντός δύο ή το πολύ τεσσάρων μηνών θα ολοκληρώνεται η πειθαρχική διαδικασία εις βάρος επίορκων υπαλλήλων, σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης".

Ο ΛΟΓΟΣ: «Ρεκόρ 'μαύρης' εργασίας»

"Σε πραγματικό σάρωμα της χώρας με σχεδιασμένες επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας, θα πραγματοποιήσουν από την 1η Αυγούστου έως το τέλος Σεπτεμβρίου, σε όλη τη χώρα 563 στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Απειλές κατασχέσεων σε φτωχούς εμπόρους και επαγγελματίες»

"Ενώπιον κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες μικρέμποροι και φτωχοί επαγγελματίες που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), αφού τα έσοδά τους είναι μηδαμινά".

ΤΑ ΝΕΑ: «Τα τρελά του ΦΠΑ - Άλλος στο χέρι και άλλος στο τραπέζι!»

"Νερό και αναψυκτικά, όταν σερβίρονται, υπάγονται στο 13%, αλλά όταν παραδίδονται στο σπίτι ή περιλαμβάνονται στο χέρι, χρεώνονται με 23%!. Λύση στο σταυρόλεξο του μειωμένου ΦΠΑ από 23% σε 13% στην εστίαση καλούνται να βρουν καταναλωτές και επιχειρηματίες από αύριο που τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Κύμα τουριστών στη Βόρεια Ελλάδα».
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Την πολιτική κόπωση φοβάται ο Γ. Στουρνάρας»

"Εφικτή η αποφυγή δημοσιονομικού κενού τη διετία 2015-2016. Αποκλείονται περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, «όχι» νέοι φόροι. Εξοδος στις αγορές το 2014, με προϋπόθεση την ανάπτυξη και τα πρωτογενή πλεονάσματα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τα εναλλακτικά σχέδια για μείωση του χρέους»

"Καθοριστικής σημασίας για την έξοδο της Ελλάδας από την ύφεση, αλλά και γενικότερα για το μέλλον της στην Ευρωζώνη θα είναι οι συζητήσεις τους επόμενους μήνες και οι αποφάσεις που θα λάβουν οι εταίροι για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού το 2014".



Πηγή: www.naftemporiki.gr
Δημοσιεύτηκε στις 31/07/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire