ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 22 novembre 2014

Κύπρος : Το πολιτικό σύστημα και η κυβέρνηση υπό διάλυσηΚώστας Βενιζέλος


 

Πολύ κοντά να σπάσουν το ρεκόρ

Τα ρεκόρ είναι για να σπάζουν. Αυτή η κυβέρνηση φαίνεται να είναι πολύ κοντά να σπάσει το ρεκόρ της προηγούμενης, καθώς ως φαίνεται θα απαξιωθεί νωρίτερα. Τα γεγονότα περνούν με κινηματογραφική ταχύτητα από μπροστά μας και προλαβαίνουμε δεν προλαβαίνουμε να τα παρακολουθήσουμε.
* Το χαμένο σημείωμα της Διοικητού και το… αδιάβαστο συμβόλαιο εργοδότησής της.
* Το «ουπς λάθος» για την αποφυλάκιση και απέλαση του βιαστή και η μετέπειτα «επιχείρηση για την επάνοδό του» από τη Ρουμανία στην Κύπρο.
* Οι απανωτές προ μηνών αυτοκτονίες στις φυλακές και οι αρμόδιοι που σφυρίζουν αδιάφορα και, σε κάποιες περιπτώσεις, ζητούν και τα ρέστα.
* Το αλαλούμ με τις Κυπριακές Αερογραμμές και το θολό τοπίο για τις (πραγματικές) κυβερνητικές προθέσεις.
* Το αγνώστου πατρός και μητρός σημείωμα για την οικονομία που διέρρευσε στη New York Times, το οποίο συνέταξαν, όπως αναφέρεται, «τεχνοκράτες και συνεργάτες του Προέδρου». Ποιοι συνεργάτες του άραγε διαθέτουν αυτά τα προσόντα;
* Τα γραμμάτια που εξοφλούνται με (αντιπαραγωγικούς) διορισμούς δεν φαίνεται να έχουν τέλος (ή τελείωσαν;).
* Οι χρυσοφόρες αποζημιώσεις, για απαλλαγή ανεπιθύμητων «συνεργατών», βγαίνουν από άδεια κρατικά ταμεία, που έχουν στεγνώσει από την κακή διαχείριση προηγούμενων δεκαετιών.  

* Η επίκληση του γεγονότος ότι οι προηγούμενοι τα έχουν κάνει μαντάρα (και τα έκαναν) και παρέδωσαν καμένη γη έχει ημερομηνία λήξης. Πρέπει να σημειωθεί πως οι προηγούμενοι, και αυτό θα ήταν… επιτυχία των νυν, θα μπορούσαν να ξεχαστούν, πλην όμως με την αδεξιότητά τους συντηρούν τις μνήμες από τη δική τους πενταετία (εφιαλτικά) ζωντανές.
Στην πολιτική η επανάληψη λαθών μερικές φορές είναι υποταγμένη σε σκοπιμότητες και συμφέροντα. Στις πλείστες περιπτώσεις, υποταγμένα τα λάθη και οι παραλείψεις στα συμφέροντα των λίγων. Μπορεί, όμως, να κατατάσσονται κάτω από τον τίτλο «τόσα ξέρω, τόσα παίζω». Μια τρίτη εκδοχή θα είναι καλοδεχούμενη, κυρίως εάν διαψεύδει τις προηγούμενες.
Βιώνουμε μια παρατεταμένη παρακμή του συστήματος, που έχει ξεπεραστεί από τα γεγονότα και τη ζωή. Η χώρα έχει καταστραφεί από τις διάφορες ελίτ, οι οποίες, ειρήσθω εν παρόδω, παραμένουν ζωντανές για να κρατούν αναμμένη τη δική τους ελπίδα για μια ακόμη αρπαχτή.
ΣΗΜ1: Η άσκηση πολιτικής στις καφετέριες είναι μάλλον το επιδόρπιο μιας κωμιτραγικής κατάστασης που επιβάλλει και την αντιμετώπισή της με χιούμορ. Το τραγικό, ούτως ή άλλως, το κρατάμε για κυρίως πιάτο.
ΣΗΜ2: Παρ' ολίγον να καεί 35χρονη άνεργη. Είχε ανάψει κεριά, επειδή η παροχή ηλεκτρισμού στο σπίτι της είχε αποκοπεί, αλλά ξέχασε να τα σβήσει. Πληρώνει δόσεις στην ΑΗΚ και δεν θα επανασυνδεθεί το ηλεκτρικό στο σπίτι της εάν δεν το ξοφλήσει, είναι η επίσημη απάντηση. Δεν εμπίπτει στα κριτήρια, λένε, γι' αυτό και θα παραμείνει εκεί χωρίς ρεύμα. Δεν εμπίπτει στα κριτήρια!

Κώστας Βενιζέλος
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-k-venizelos/103/229521/poly-konta-na-spasoun-to-rekor#sthash.2uOlfZlq.dpuf

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire