ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 19 avril 2011

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων 19/04/2011


image



Η συμφωνία για αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους, ο πόλεμος που ξέσπασε για τα νοσοκομεία, η ανακωχή στην Κερατέα και η κριτική Προβόπουλου στην κυβέρνηση κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
"Ε": "Προδιαγεγραμμένη η αναδιάρθρωση"
"Υψηλά ιστάμενες πηγές του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσαν χθες στην "Ε" ότι η Ουάσιγκτον θεωρεί δεδομένη την αναδιάρθρωση του συνολικού ελληνικού χρέους μέχρι το τέλος του 2012, ενώ έχουν αρχίσει σχετικές συζητήσεις με την ΕΕ και τους Ελληνες αξιωματούχους".
 Η ΑΥΓΗ: " "Κούρεμα" στους τραπεζίτες, όχι στους εργαζόμενους"


"Κοινό μυστικό ότι προωθείται παρασκηνιακά η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. Η κυβέρνηση διαψεύδει, αλλά κανείς δεν την πιστεύει. Αναδιάρθρωση προεξόφλησαν χθες χρηματιστήριο και αγορές, με υποχώρηση μετοχών και εκτόξευση των σπρέντ. Κρίσιμο διάστημα μέχρι τις 15 Ιουνίου".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Για το χρέος επιτέλους βάζει τα πράγματα στη θέση τους η Ν.Δ."
"Οι κυβερνήσεις Καραμανλή δανείστηκαν 125 δισ. ευρώ, τα 45 αφορούσαν αναχρηματοδότηση παλαιότερου χρέους του ΠΑΣΟΚ. Από τα υπόλοιπα 80 δισ. τα 50 πήγαν σε τόκους προηγούμενων ετών. 10 δισ. στις πληρωμές όπλων που είχαν παραγγείλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, 7,5 δισ. πήγαν στα Ασφαλιστικά Ταμεία, 2,6 δισ. για χρέη νοσοκομείων κλπ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Καταρρέει η χώρα και επιταχύνονται οι εξελίξεις για ανεξέλεγκτη χρεωκοπία"
"Υπό καθεστώς ντε φάκτο άτακτης χρεωκοπίας, που επέβαλαν χθες στη χώρα με μαζικό ξεπούλημα ομολογιακών και τραπεζικών ελληνικών τίτλων αμερικανοί χρηματοπιστωτικοί κολοσσοί αλλά και οι Γερμανοί, καλείται πλέον η κυβέρνηση να διαχειριστεί τις μυστικές διαπραγματεύσεις για την επιλογή συνταγής "αναδιάρθρωσης" του δημοσίου χρέους".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Παίρνει το κανό και... φεύγει- Οι Ελληνες ετοιμάζονται για μελαγχολικό Πάσχα και ο πρωθυπουργός για διακοπές"
"Μεθαύριο ή Μ. Παρασκευή το αργότερο ο Γ. Παπανδρέου, που προφανώς ζει στον κόσμο του, παίρνει τις βαλίτσες του και τα σύνεργα για τις αθλοπαιδιές του και σαλπάρει για μαγικά νησιά".
ΕΘΝΟΣ: "Υποτίμηση μισθών στα επίπεδα του 2003"
"Επώδυνες αποδεικνύονται οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης για τα εισοδήματα των εργαζομένων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι μισθοί έχουν υποτιμηθεί στο επίπεδο του 2003. Προ των πυλών βρίσκεται ραγδαία επιδείνωση, που θα επωμίζονται οι νεότερες ηλικίες".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Ιωσήφ: Δεν θα μας μεταφέρουν στη "μάνδρα της Κίρκης"!
"Ενα από τα σπουδαιότερα Αθωνικά μηνύματα τα περί εκ-σαρκώσεως του Θεού Λόγου του Γέροντα Ιωσήφ δίδει ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ το ΣΤΊΓΜΑ των επιδιώξεων αυτών που προσπαθούν να μας "σφραγίσουν" και να μας αφανίσουν".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Αναδιάρθρωση: ο κόσμος το'χει τούμπανο και το ΠΑΣΟΚ κρυφό καμάρι"
"Μπαράζ διαψεύσεων από Αθήνα-Βρυξέλλες- Παρίσι- Βερολίνο, αλλά ο ξένος τύπος επιμένει ότι η αναδιάρθρωση "ψήνεται"¨και οι Γερμανοί υπουργοί προβλέπουν ότι θα συμφωνηθεί τελικά".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ο Πάγκαλος βρίζει όλους τους Ελληνες"
"Οταν οι Τούρκοι δούλευαν, εμείς τεμπελιάζαμε". Την πρωτοφανή δήλωση έκανε από τη γειτονική Τουρκία ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σε ένα νέο κρεσέντο πρόκλησης για τους Ελληνες πολίτες".
ΕΣΤΙΑ: "Πως θα εξέλθουμε από την κρίση"
"Τρεις είναι οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να εξέλθη ο τόπος από την πρωτοφανή κρίση στην οποία έχει περιέλθει. Ο πρώτος, ο απευκταίος, είναι διά της καταρρεύσεως. Ο δεύτερος τρόπος είναι να σοβαρευθή η παρούσα κυβέρνησις. Και ο τρίτος είναι να οδηγηθή σε αδιέξοδο το πολιτικό σύστημα και να αναζητήση μόνο του έξωθεν βοήθεια".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τα μέτρα που δεν ανακοινώθηκαν"

"Νέα οδυνηρή επιβάρυνση των νοικοκυριών επιφυλάσσει το υπουργείο Οικονομικών μετά το Πάσχα καθώς καλείται να καλύψει την απόκλιση των εσόδων, προκειμένου να εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις του δανείου στήριξης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σήμα κινδύνου από Προβόπουλο- Για καθυστερήσεις στο Μνημόνιο- Νέες γερμανικές πιέσεις υπέρ αναδιάρθρωσης"
"Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του Μνημονίου άσκησε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, σημειώνοντας ότι απαιτείται ισχυρή επανεκκίνηση της προσπάθειας που θα καλύψει την υστέρηση και θα δώσει νέα ορμή στις μεταρρυθμίσεις".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πόλεμος ιατρών- Λοβέρδου, μπαλάκι οι ασθενείς"
"Καταγγελίες για ελλείψεις κλινών και υγειονομικού υλικού στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, ΚΑΤ και Αλεξάνδρα. Ο υπουργός κατήγγειλε σαμποτάζ υπαινισσόμενος ότι αυτά που γίνονται έχουν σχέση με τα μέτρα που λαμβάνονται".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Καταστροφή η αναδιάρθρωση του χρέους"
"Μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος ανέφερε πως βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, με κύριο ζητούμενο την ταχεία μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να μετρήσει το μπόι του να αντεπιτεθεί και να νικήσει"
"Οι σημερινές εξελίξεις θέτουν στην πρώτη γραμμή το γενικό πολιτικό ζήτημα ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων και όχι μόνο μιας συντηρητικής κυβέρνησης".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ανακωχή στην Κερατέα, εμφύλιος στην κυβέρνηση"
"Εμφύλιο στην κυβέρνηση προκάλεσε ο συμβιβασμός στον οποίον προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής με τους εκπροσώπους της Κερατέας:υπουργοί όπως οι Γιάννης Ραγκούσης και Τίνα Μπιρμπίλη, αλλά και ο αντιπρόεδρος Θ. Πάγκαλος δήλωναν πλήρη άγνοια για τις εξελίξεις".
City Press: "Σκηνικό διάλυσης"
"Σκληρές συγκρούσεις στον κυβερνητικό χώρο για την αναδιάρθρωση χρέους. Στα ύψη τα spreads, μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο. Ο θρίαμβος των ευρωσκεπτικιστών στη Φινλανδία δυσκολεύει τη στήριξη Ελλάδας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Οι πληγές... της δημόσιας υγείας- Εκθεση για το ΕΣΥ και τα ταμεία"
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ετοιμάζεται νέο φορολογικό νομοσχέδιο"
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Ανατροπή... οικονομικού μοντέλου συστήνει η ΤτΕ"
"Την υλοποίηση νέου οικονομικού μοντέλου κατανάλωσης, επιχειρηματικότητας και λειτουργίας τους κράτους, το οποίο θα βασίζεται στην αύξηση της αποταμίευσης, την ενίσχυση των εξαγωγών και την υποκατάσταση των εισαγωγών , θεωρεί επιβεβλημένη ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε περιδίνηση η οικονομία- Νευρική κρίση από φήμες για αναδιάρθρωση"
"Νέα μεγάλη αναστάτωση επικράτησε χθες στην αγορά καθώς "φουντώνουν" δηλώσεις, ανώνυμες διαρροές, φήμες και σενάρια πως η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει και ίσως αναγκαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της ακόμη και το καλοκαίρι".
ΚΕΡΔΟΣ: "Η αναδιάρθρωση του χρέους- Ο πανικός, τα πιθανά σενάρια και οι διαψεύσεις"
"Αλυσιδωτά ρεκόρ στα spreads, βουτιά του ευρώ και εκτεταμένη αναταραχή στα χρηματιστήρια προκάλεσε χθες ο νέος γύρος φημολογίας περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παγκόσμιοι τριγμοί χρέους "τρομοκρατούν" τις αγορές"
"Ενώ οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πυκνώνουν, η κρίση δημόσιου χρέους αποκτά πλέον παγκόσμια διάσταση".
Πρόσθεσέτο στο Facebook

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire