ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 7 avril 2011

Σάλος για το ανεργιακό επίδομα πρώην υπουργού

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν κατονόμασε τον πρώην υπουργό
Έδωσε συνέχεια στα κουτσομπολιά για το ανεργιακό
ΤΟΥΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
Φωτογραφία
Πρώην υπουργός επί προπροηγούμενης Κυβέρνησης που να έλαβε ανεργιακό επίδομα και σήμερα να ασκεί έντονη κριτική στην Κυβέρνηση, όπως τον περιέγραψε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει. Μετά τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τον αντιπρόεδρο του ίδιου κόμματος Σωκράτη Χάσικο και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, απέρριψε χθες κατηγορηματικά ότι, έλαβε ανεργιακό επίδομα. Ο μόνος υπουργός επί διακυβέρνησης Γλαύκου Κληρίδη που φέρεται να αποτάθηκε για ανεργιακό επίδομα αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές του 2003 ήταν ο υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων Κώστας Θεμιστοκλέους, ο οποίος όντως, έμεινε άνεργος. Δεν είχε ούτε εταιρεία πίσω του, ούτε γραφείο να τον περιμένει. Έτσι, αποτάθηκε για ανεργιακό, καθότι, πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις (εισφορές κ.ο.κ.).
Ωστόσο, ο κ. Θεμιστοκλέους δεν μπορεί να είναι το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τον γρίφο του Προέδρου Χριστόφια, διότι, ο κ. Θεμιστοκλέους έχει εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή εδώ και μερικά χρόνια. «Εγώ καλώ αυτόν που το έκανε να βγει και να το πει και να απολογηθεί και να μην δημαγωγεί κανένας, αποκρύβοντας δικά του κατορθώματα. Εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος γνωρίζει ποιος είναι. Εν πάση περιπτώσει πολλοί γνωρίζουν ποιος είναι», ανέφερε επί λέξει, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Μόνο που ουδείς τον γνωρίζει πέραν από τον ίδιο και τους συνεργάτες του, που φρόντισαν να τον ενημερώσουν, ενδεχομένως παραπληροφορώντας τον. Ακόμη και χθες, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Πρόεδρος Χριστόφιας αρνήθηκε να κατονομάσει τον πρώην υπουργό, δίνοντας έτσι, συνέχεια, στα κουτσομπολιά και στη λασπολογία καθώς και τροφή για ξεκατίνιασμα στην Πινδάρου και συζητήσεων, με τις ώρες στους καφενέδες.
Κληθείς, χθες, να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις αναφορές του σε πρώην υπουργό που πήρε επίδομα ανεργίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, δήλωσε, με δόση ειρωνείας: «Δεν υπάρχει κανένας που πήρε ανεργιακό, δηλαδή; Αυτό λένε; Εγώ λέω ότι, υπάρχει». Αφού διευκρίνισε ότι, δεν κρίνει σκόπιμο να κάνει προσωπική επίθεση σε κανέναν, πρόσθεσε:
«Διερωτώμαι γιατί ορισμένοι αντιδρούν. Αυτό είναι το θέμα; Εν πάση περιπτώσει, δεν πρόκειται να παίξω αυτό το παιχνίδι του ποιος είναι, τί είναι, στο τέλος της ημέρας. Εγώ εκείνο που ήθελα να ψέξω είναι το θέμα του ήθους που πρέπει να έχουν τα πολιτικά πρόσωπα.
Θα μου πείτε, μα ο οποιοσδήποτε υπουργός, με βάση το νόμο, τότε, είχε δικαίωμα να το πράξει. Το δέχομαι. Το θέμα είναι να απεκδυθείς του δικαιώματος. Εδώ είναι το μεγάλο θέμα. Κάποιοι θα συνεχίζουν να φωνάζουν. Δεν πειράζει, ας συνεχίζουν να φωνάζουν».
Διαρροή από Προεδρικό ΟΤΑΝο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε στον πρώην Υπουργό, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα τρία χρόνια διακυβέρνησής του, αμέσως, οι υποψίες επικεντρώθηκαν στον Αβέρωφ Νεοφύτου. Όμως, η αντίδραση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ, ήταν άμεση: «Τον προκαλώ, εάν διαθέτει ίχνος πολιτικής τόλμης, έστω και τώρα, να κατονομάσει τον πρώην υπουργό, στον οποίο αναφέρεται. Το ελάχιστο επίπεδο πολιτικής ηθικής απαιτεί τώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να καθαρίσει τη λάσπη που επιχείρησε να ρίξει στο πρόσωπό μου, διαφορετικά δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τους κοινούς λασπολόγους και συκοφάντες». Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, παρόλο που προκλήθηκε, δεν επέδειξε την απαιτούμενη τόλμη, για να κατονομάσει ποιον επιτέλους, εννοεί. Αφενός, για να διαπιστωθεί το βάσιμο των όσων ισχυρίζεται και αφετέρου, για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος λάσπης, που αμαυρώνει ανθρώπους, που υπηρέτησαν αυτόν τον τόπο.
Με το πέρας της συνέντευξης Τύπου, στενοί συνεργάτες του Προέδρου Χριστόφια διέρρευσαν προς τα ΜΜΕ ότι, ο Πρόεδρος Χριστόφιας εννοούσε τον αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ Σωκράτη Χάσικο. Η εφημερίδα «Πολίτης» στη χθεσινή της έκδοση κατονόμασε τον Σωκράτη Χάσικο, προκαλώντας την οργίλη αντίδρασή του. Ο ίδιος, διέψευσε το δημοσίευμα και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με την υπουργό Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ζήτησε να του δοθεί γραπτώς βεβαίωση που να επιβεβαιώνει εάν έλαβε ή όχι ανεργιακό επίδομα. Σε ό,τι αφορά το δημοσίευμα του «Πολίτη», ο κ.
Χάσικος είπε ότι «η εφημερίδα επιμένει ότι, τρία άτομα του στενού περιβάλλοντος του Προέδρου της Δημοκρατίας κατονόμασαν τον Σωκράτη Χάσικο, ως τον υπουργό που πήρε ανεργιακό επίδομα».

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire