ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 7 avril 2011

Ερωτήματα για την πυρηνική ασφάλεια

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΕ ΚΙΝΑ, ΙΝΔΙΑ, ΝΟΤΙΟ ΚΟΡΕΑ



Οι γείτονες της Ιαπωνίας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, όσον αφορά τον κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, την ώρα που οι ξένοι επισκέπτες στη χώρα έχουν μειωθεί, σε μια περίοδο που θεωρείται η πιο τουριστική της χρονιάς.
 Η χειρότερη πυρηνική καταστροφή του κόσμου στα τελευταία 25 χρόνια, αυξάνει επίσης τις ανησυχίες για την ασφάλεια στις ΗΠΑ, που έχουν τους περισσότερους πυρηνικούς αντιδραστήρες από οποιαδήποτε άλλη χώρα, εκ των οποίων ένας είναι πανομοιότυπος με αυτόν της Φουκουσίμα, ο οποίος καταστράφηκε από τον σεισμό των 9 Ρίχτερ τον περασμένο μήνα και το τσουνάμι που ακολούθησε.
 Μηχανικοί, που σφράγισαν τη διαρροή από την οποία διέρρευσε ραδιενεργό νερό στη θάλασσα, διοχετεύουν άζωτο σε έναν αντιδραστήρα, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο έκρηξης, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης υδρογόνου.


Η εταιρεία Tokyo Electric Power Co (TEPCO) υποστήριξε ότι το ενδεχόμενο επανάληψης των εκρήξεων που κατέστρεψαν δύο αντιδραστήρες τις πρώτες μέρες της κρίσης είναι πολύ μικρό.

Παρά τις προσπάθειες των μηχανικών, αξιωματούχοι παραδέχονται ότι μπορεί να χρειαστούν μήνες για να τεθούν υπό έλεγχο οι αντιδραστήρες και χρόνια για να καθαρίσουν τα τοξικά απόβλητα γύρω από το εργοστάσιο, που βρίσκεται 240 χμ βόρεια του Τόκιο.

Η κυβέρνηση έχει εκκενώσει την περιοχή σε ακτίνα 20χμ γύρω από την εγκατάσταση, απαγόρευσε το ψάρεμα στις βορειοανατολικές ακτές και έστησε καταφύγια για τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά την κρίση.

Περίπου 28,000 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή αγνοούνται, μετά την καταστροφή.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε πως εντόπισε ίχνη ραδιενέργειας σε τρεις επαρχίες. Από την πλευρά της, η Ινδία είχε απαγορεύσει τις εισαγωγές τροφίμων από την Ιαπωνία για τρεις μήνες.

Στη Νότιο Κορέα, ορισμένα σχολεία έκλεισαν λόγω της ανησυχίας των γονέων σε όλη τη χώρα, ότι η βροχή που πέφτει μπορεί να είναι τοξική. Η Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας της Νοτίου Κορέας εντόπισε ραδιενεργό ιώδιο και καίσιο στη βροχή στα νότια της χώρας, τονίζοντας όμως ότι δεν αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία.

Πηγή: REUTERS
07/04/2011 - 13:39

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire