ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 20 avril 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


Οι πρώτες 6 ΔΕΚΟ βγήκαν στο σφυρί,σκληροί όροι για νέα βοήθεια αν η Ελλάδα δεν επιστρέψει στις αγορές το 2012, οι προειδοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ για επαναλαμβανόμενες απεργίες, οι συζητήσεις για ενδεχόμενη επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.  
"Ε": "Βγήκαν στο σφυρί οι πρώτες 6 ΔΕΚΟ"
"Ιπποδρομίες, φυσικό αέριο, ΟΤΕ, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, Αγροτική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πήραν το δρόμο της αποκρατικοποίησης. Στη χθεσινή άτυπη συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής συζητήθηκε η πώληση του 31% της ΔΕΠΑ (αέριο) ενόψει της μελέτης του Συμβούλου μετά το Πάσχα για το τι τελικά θα πωληθεί"
Η ΑΥΓΗ: "Στο "χειρουργείο" τα νοσοκομεία"

"Σε πρώτη φάση συγχωνεύονται κλινικές μέσα στα νοσοκομεία. Θα επακολουθήσουν συγχωνεύσεις και αλλαγές χρήσης νοσοκομείων.Χρονοδιάγραμμα πενταετίας για την εφαρμογή του Μνημονίου στην Υγεία".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου η μόνη λύση"
'Σε αντίθετη τροχιά από την κυβερνητική οικονομική πολιτική βαδίζει σταθερά η ΝΔ επιμένοντας στην ανάγκη της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, δίνοντας ταυτόχρονα και το στίγμα του προεκλογικού της προγράμματος".

ΑΥΡΙΑΝΗ: " "Φύγε Γιώργο για να σωθούμε" "

"Η κατάρρευση της κυβέρνησης προκαλεί έντονες διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όπου έχουν αλλάξει ριζικά τα δεδομένα και οι ισορροπίες αλλά και δελφίνοι που έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους για την επόμενη ημέρα".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τα είπες!- Ξεσκέπασε τον προκλητικό Πάγκαλο το μαγνητόφωνο"
"Μείζον πολιτικό ζήτημα έχει προκύψει (πάλι) με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο, με αφορμή όσα είπε στην Κωνσταντινούπολη και καταγράφηκαν σε δημοσιογραφικό κασετόφωνο για τους "Ελληνες τεμπέληδες" ".
ΕΘΝΟΣ: "Τα ΠΑΘΗ της ΔΕΗ"
"Αδυναμία να εξοφλήσουν τον λογαριασμό τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ρεύματος, δηλώνουν 84.387 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Τα πάθη της ΔΕΗ επιδεινώνει η άκρατη σπατάλη χρήματος, κυρίως από συνδικαλιστές, με εκτός έδρας αμοιβές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πειραματόζωα όλοι στους εξουσιαστές-εβραιοσιωνιστές!"
"Πειραματόζωα της παγκόσμιας διακυβέρνησης θέλει να μας καταστήσει ο ...φαρμακερός Γιώργος Π. (Πρωθυπουργός ατυχώς της Ελλάδας εδώ και ενάμιση χρόνο)! Κατόπιν εντολής, φυσικά, των εντολέων του Εβραιοσιωνιστών που ΑΥΤΟΙ είναι η Παγκόσμια Κυβέρνηση".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μητσοτάκης: Δεν θα έκανα ποτέ πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου"
"Ζητά τη δημιουργία ενός κινήματος που θα συγκεντρώσει τις υγιείς δυνάμεις του τόπου. Υποστηρίζει πως εάν τον είχαν αφήσει να υλοποιήσει το πρόγραμμά του την περίοδο 1990-1993, σήμερα ο τόπος δεν θα βρισκόταν σε αυτό το χάλι".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Και υβριστής και ψεύτης ο Θεόδωρος Πάγκαλος"
"Εκθετος στα μάτια του ελληνικού λαού μένει ο Θεόδωρος Πάγκαλος από τα ντοκουμέντα που δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα ο Ελεύθερος Τύπος για την ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, την οποία κατέγραψε η τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ" ".

ΕΣΤΙΑ: "Πώς καταστρέφεται μια οικονομία"
"Η οικονομία είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ο οποίος έχει την δική του δυναμική. Σε αυτή την δυναμική δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνουν οι κυβερνήσεις, αν δεν είναι εκ των προτέρων βέβαιες για το θετικό αποτέλεσμα των παρεμβάσεών τους".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μείωση προστίμων για τα αυθαίρετα"
"Κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) ανέφεραν, χθες, ότι πιθανή νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων θα προσέκρουε στο Σύνταγμα. Γι' αυτό προτείνουν μείωση των προστίμων διατήρησης, τα οποία μπορεί να διαμορφωθούν έτσι ώστε να είναι εισπράξιμα, αυξάνοντας τα έσοδα του Δημοσίου, όπως επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σκληροί όροι για νέα βοήθεια"
"Νέο αυστηρότερο Μνημόνιο και περισσότερες αποκρατικοποιήσεις θα ζητήσουν η Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να παράσχουν πρόσθετη βοήθεια, στην (βέβαιη) περίπτωση που η Ελλάδα δεν κατορθώσει να επιστρέψει στις αγορές το 2012".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Τους φόρεσε στενό... Παπουτσή"
"Εν γνώσει του πρωθυπουργού η πρωτοβουλία Παπουτσή για την απόσυρση των ΜΑΤ. Ο Πεταλωτής πρόσφερε πλήρη κάλυψη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, "αδειάζοντας" Ραγκούση-Μπιρμπίλη".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Προϊόντα "μαϊμού" έχουν κατακλύσει την αγορά"
"Προϊόντα "μαϊμού", τα οποία πωλούνται σε γνωστά καταστήματα της Αθήνας ως αυθεντικά έναντι εκατοντάδων ευρώ εντόπισε το ΣΔΟΕ. Κατασχέθηκαν εκατοντάδες προϊόντα στην οδό Ερμού, στην Ευριπίδου, καθώς και στην περιοχή του Αλίμου".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13: "Πρόκληση Σημίτη "Εγώ ξέρω, ο Γιώργος όχι"
"Τα σενάρια πολλά για το λόγο που ο Κώστας Σημίτης "κτύπησε" και μίλησε για την αναδιάρθρωση. Ο λόγος πρωτίστως ένας: να παρουσιαστεί και πάλι σαν σωτήρας, σαν ο άνθρωπος που ξέρει καλύτερα. Σίγουρα καλύτερα από τον Γιώργο".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τέρμα στις θυσίες του λαού για το χρέος και την κρίση"
"Η κυβέρνηση με τους "διεθνείς συμμάχους" της παζαρεύει τη δεδομένη αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ οι κεφαλαιοκράτες διαπραγματεύονται για τους ευνοϊκότερους δυνατούς όρους, ώστε να περιορίσουν τις απώλειες από την απαξίωση κεφαλαίου μέσω της αναδιάρθρωσης".
ΤΑ ΝΕΑ: "Η ΓΕΝΟΠ απειλεί με μπλακάουτ"
"Για απεργιακό μπαράζ -με ορατό τον κίνδυνο μπλακάουτ- ετοιμάζεται η ΓΕΝΟΠ, αντιδρώντας στο σχέδιο για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ: "Θα επιδιώξουμε να δούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας" δήλωσε στα "ΝΕΑ" ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος".
City Press: "Γερμανικό "κούρεμα" 50%"
"Deutsche Bank και Γερμανοί τραπεζίτες δυναμικά υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Κατηγορηματικές διαψεύσεις από Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΕΚΤ".

METRO: "Υπουργοί στα χαρακώματα"
"Σε ενδοκυβερνητική... τρικυμία εξελίχθηκε η ανακωχή στην Κερατέα, με πρωτοβουλία του Χρήστου Παπουτσή. Ενόχληση από Ραγκούση και Μπιρμπίλη, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί. "Πυροσβεστική" παρέμβαση από τον Γ. Πεταλωτή".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "40 συνενώσεις σχολικών μονάδων"
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ακέφαλη η ΔΕΘ"
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
 
ΕΞΠΡΕΣ: "Στήριγμα στη βιομηχανία οι παραγγελίες εξωτερικού"
"Η στροφή της βιομηχανίας στο εξωτερικό, προκειμένου να "αμυνθεί" στην οικονομική ύφεση και τη συρρίκνωση της ζήτησης στο εσωτερικό της χώρας, επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τις νέες παραγγελίες".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αμεσα 10 αποκρατικοποιήσεις- Αγώνας ταχύτητας για έσοδα 4 δισ. φέτος"
"Ανεβάζει ταχύτητα η κυβέρνηση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων με στόχο την είσπραξη 4 δισ. ευρώ εντός του 2011. Σε σύσκεψη της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων αποφασίστηκε η επίσπευση των διαδικασιών για δέκα μεγάλα projects".
ΚΕΡΔΟΣ: "Από Γαλλία η πρώτη κρούση για τις αποκρατικοποιήσεις"
"Από τη Γαλλία έρχεται το πρώτο συγκεκριμένο επώνυμο ενδιαφέρον για δημόσιο οργανισμό μετά την επίσημη ανακοίνωση του κυβερνητικού προγράμματος ύψους 50 δισ. ευρώ".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τελική ευθεία για την έξοδο του Δημοσίου από τον ΟΤΕ"
"Θέμα χρόνου αποτελεί πλέον η πλήρης αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ με την πώληση μέρους ή και του συνόλου του ποσοστού του 16% του Οργανισμού που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο στη γερμανική Deutsche Telekom, ενώ χθες εκδηλώθηκε και επίσημα γαλλικό ενδιαφέρον και για τον ΟΔΙΕ".

   

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire