ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 8 avril 2011

Τουρκική πρόταση- σχέδιο για ειρήνευση στη Λιβύη προωθείται στον Καντάφι


Ο Λίβυος υπουργός Abdel Ati al-Obei κομίζει σχέδιο λύσης στον Καντάφι
Οι ηγέτες των αντικαθεστωτικών παρουσιάζονται «θετικοί» προς αυτό σε μια πρώτη βολιδοσκόπηση που έγινε από την τουρκική κυβέρνηση
Το σχέδιο που αποτελείται από τρία σημεία μετά χωριστή συνάντηση που είχαν με Τούρκους αξιωματούχους. Πιο συγκεκριμένα η τουρκική κυβέρνηση συνάντησε πρόσφατα τον πρόεδρο του συμβουλίου των εξεγερμένων Mustafa Abdul Jalil στην Doha.
 Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης απεσταλμένος του Καντάφι, σε επίσκεψη στην Άγκυρα αυτές τις μέρες θα το παρουσιάσει στον Καντάφι, ανέφεραν τουρκικές κυβερνητικές πηγές.
 Το σχέδιο αυτό προβλέπει την απόσυρση των δυνάμεων του Καντάφι και δημοκρατικέςές μεταρρυθμίσεις, περιλαμβανομένων ελεύθερων εκλογών.

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «Επεξεργαζόμαστε τον καθορισμό των  λεπτομερειών αυτού του οδικού χάρτη». Θα περιλαμβάνει δημιουργία ανθρωπιστικών διαύλων με την Λιβύη.
 Τα μέτρα αυτά θα συζητηθούν σε διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ την ερχόμενη εβδομάδα. Στην διάσκεψη αυτή θα πάρουν μέρος οι ΗΠΑ, Ευρωπαϊκές χώρες και συμμαχικές χώρες της Μέσης Ανατολής.


Ο Ερντογάν υπογράμμισε τρία στοιχεία που περιλαμβάνει η πρότασή του: την κατάπαυση πυρός στις πόλεις που πολιορκούνται από τις δυνάμεις του Καντάφι, περιλαμβανομένης της Μισράτα. Τη δημιουργία ενός διαδρόμου για να διοχετεύεται η ανθρωπιστική βοήθεια, σε συντονισμό με την Τρίπολη, και διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός νέου πολιτικού καθεστώτος στη Λιβύη, περιλαμβανομένης της διεξαγωγής ελεύθερων εκλογών.

Πηγή : Εφημερίδα The Guardian, 7 Απριλίου 2011














Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire