ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 7 avril 2011

Σε αδιέξοδο το “σύστημα” προωθεί … Σημίτη



Δύο είναι οι ειδήσεις σήμερα. Μία μεγάλη για τους  βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που απέρριψαν κυβερνητικό νομοσχέδιο !!!. Και μία μικρότερη, αλλά εξίσου σημαντική: Η ανοικτή πλέον προώθηση Σημίτη από το συγκρότημα Αλαφούζου.
«Συνεννόηση για σχέδιο ρεαλιστικό» είναι το πρωτοσέλιδο χτύπημα της συνέντευξης Σημίτη που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα στις μέσα σελίδες, με τεράστια φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού.

Αυτό σε μια στιγμή που ο πρωθυπουργός απουσιάζει στο εξωτερικό και το ΠΑΣΟΚ σπαράσσεται από μια πρωτοφανή ανταρσία βουλευτών του.
Για να προβάλει μάλιστα την τελευταία ο ΣΚΑΙ έσπασε και την απεργία των δημοσιογράφων.


Ανταρσία βουλευτών στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ κατά Παπακωνσταντίνου
Εξάλλου, στο κύριο άρθρο της η Καθημερινή εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης γράφοντας τα εξής:
Ουσιαστικά παραιτημένη
Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει παραλύσει εδώ και μερικούς μήνες. Κάθε δυναμική μεταρρυθμίσεων και εφαρμογής των δεσμεύσεων της χώρας έχει εξανεμισθεί. Η κοινή γνώμη είναι δικαιολογημένα ανήσυχη και η αγορά παγωμένη. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι η αποστολή της σημερινής κυβέρνησης είναι εύκολη. Δεν βοηθά όμως τον εαυτό της όταν αποκρύπτει την αλήθεια για τα όσα πρέπει να γίνουν, ούτε όταν τα στελέχη της τορπιλίζουν με κάθε ευκαιρία τους κυβερνητικούς στόχους και διαπληκτίζονται δημοσίως. Φτάνουμε σε ένα σημείο όπου αν ο κ. Παπανδρέου δεν αποφασίσει να κυβερνήσει με δυναμικό τρόπο βασισμένος στα πρόθυμα και ικανά του στελέχη, η συνέχιση της σημερινής παράλυσης θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Προσεγγίζουμε δηλαδή στο σημείο όπου η κυβέρνηση Παπανδρέου θα έχει παραιτηθεί ουσιαστικά από την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Και αυτό δεν το αντέχει σήμερα η Ελλάδα.
Αν δεν ήταν τόσο τραγικές οι περιστάσεις θα σχολιάζαμε ειρωνικά το προφανές αδιέξοδο του συστήματος, της κρατικοδίαιτης διαπλοκής, αυτών που συνήθισαν, πέστε τους όπως θέλετε, να διαφεντεύουν τον τόπο. Και το προφανές γεγονός ότι από τα σενάρια συγκυβέρνησης Καρατζαφέρη περνάνε τώρα στα …σενάρια Σημίτη. Πράγμα που από ότι αντιλαμβανόμεθα το έχει αντιληφθεί και ο πρωθυπουργός, εξ ού και οι συχνές επιθέσεις τελευταία κυβερνητικών μέσων εναντίον του κ. Σημίτη
Και φυσικά Πάει πολύ να μιλάει και ο Κ. Σημίτης
Όμως η κατάσταση είναι όπως προαναφέραμε τραγική. Ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί πλέον να κυβερνήσει και είναι προφανές ότι μόνο ο λαός μπορεί να εξασφαλίσει διέξοδο. Συντεταγμένος, με το μοναδικό όπλο του, την ψήφο.

ΠΗΓΗ : ANTINEWS

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire