ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 16 mai 2014

Κύπρος : Για να γίνουν τα κόμματα μας έντιμα και να μην αναγκάζονται να συμμετέχουν σε διαπλοκές, ζητούν από το κράτος να τους αυξήσει την χορηγία, η οποία αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 6,8 εκατομμύρια τον χρόνο


Αμάρτησαν για τα παιδιά τους 

Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου 


Το ΑΚΕΛ, που ως γνωστόν δεν έλαβε ποσό 1.5 εκ από την FOCUS, και ο ΔΗΣΥ που ίσως να έλαβε ποσό μισού εκατομμυρίου από την ίδια εταιρεία, έχοντας την εντύπωση  πως προερχόταν από έντιμους απόδημους επιχειρηματίες, έθεσαν στη βουλή θέμα αύξησης της κρατικής χορηγίας που λαμβάνουν από τα κρατικά ταμεία, ώστε να μην αναγκάζονται να δέχονται εισφορές από ιδιώτες και κατά συνέπεια να νιώθουν αργότερα την πίεση να ανταποδώσουν τα δώρα (αυτό το τελευταίο δεν το είπαν έτσι ακριβώς).
Για να γίνουν λοιπόν τα κόμματα μας έντιμα και να μην αναγκάζονται να συμμετέχουν σε διαπλοκές, ζητούν από το κράτος να τους αυξήσει την χορηγία, η οποία αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 6,8 εκατομμύρια τον χρόνο. Αγνοώντας προφανώς πως τα ταμεία του κράτους είναι άδεια και για να εξευρεθεί η επιπρόσθετη βοήθεια που ζητούν ώστε να μπορέσουν να εγκαταλείψουν τον έκλυτο βίο και να πορευτούν πλέον στον ίσιο δρόμο, θα πρέπει να κληθούν οι πολίτες να καταβάλουν κι άλλους φόρους. Αγνοώντας επίσης πως το 17% των πολιτών αυτού του κράτους είναι άνεργοι και πολλές χιλιάδες τρέφονται από τα κοινωνικά παντοπωλεία και πολύ θα ήθελαν να τους μοιράσει το κράτος ένα ποσό, ας είναι και πέντε εκατομμυρίων τον χρόνο, για να μην αναγκάζονται να δέχονται εισφορές από επώνυμους κι ανώνυμους, οι οποίοι ενδεχομένως να είναι και οι ίδιοι που συνέβαλαν στην κατρακύλα της οικονομίας και στα δεινά που ζουν.

Τα δύο μεγάλα κόμματα λοιπόν, τα οποία δεν αποκάλυψαν ποτέ τις εισφορές που διαχρονικά δέχτηκαν και από ποιους τα δέχτηκαν (τα ανταλλάγματα ας μην τα πουν, μπορούν να τα συμπεράνουν οι πολίτες άμα δουν τα ονόματα των ευεργετών), με το αίτημα τους παραδέχονται -λίγο άμεσα, λίγο έμμεσα- πως δέχονταν εισφορές από ιδιώτες, γεγονός που τους καθιστούσε πλέον ευάλωτους σε άσκηση πιέσεων για ανταλλάγματα. Κι η μόνη λύση που μπορούν να σκεφτούν, για να μην αμαρτάνουν, είναι να τα πληρώνουμε εμείς, οι πολίτες, πεπεισμένοι πως συντηρούμε τα κύτταρα της δημοκρατίας και αποδεχόμενοι πως τα κύτταρα κάποτε ξεφεύγουν και ακολουθούν λανθάνουσα πορεία. Δεν μας είπανε όμως πόσα χρειάζονται για να ζουν έντιμα χωρίς να χρειάζεται να απλώθουν το χέρι σε ύποπτους ευεργέτες. Και ‘μεις προκειμένου να τα λυτρώσουμε από τον βούρκο της αμαρτίας που τα έχουν οδηγήσει οι ανάγκες, είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε έρανο από πόρτα σε πόρτα.
Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-ch-chatzidimitriou/121/199573/amartisan-gia-ta-paidia-tous#sthash.mLBimM0T.dpuf

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire