ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 25 mai 2014

Κύπρος : Χαμηλά τα ποσοστά προσέλευσης των ψηφοφόρων

Στο 18% η προσέλευση στις κάλπες μέχρι τις 12 το μεσημέρι



Λευκωσία: Χαμηλά παραμένουν τα ποσοστά προσέλευσης στα εκλογικά κέντρα. Σύμφωνα με τον Έφορο Εκλογών, Κωνσταντίνο Νικολαϊδη, μέχρι και τις 12 το μεσημέρι που έκλεισαν τα εκλογικά κέντρα για μια ώρα, η προσέλευση ήταν μόλις 18% ανά το παγκύπριο.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, μέχρι το μεσημέρι ψήφισαν ανά επαρχία

Λευκωσία: 22%
Λεμεσός: 17%
Αμμόχωστος: 16%
Λάρνακα: 19%
Πάφος: 19%
Κάλπες εξωτερικού: 13%
Τουρκοκύπριοι: 1,35% - αντιστοιχεί σε 805 ψηφοφόρους



Όπως δήλωσε ο Έφορος, σε όλα τα εκλογικά κέντρα η διαδικασία και η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διεξάγεται ομαλά. «Παντού επικρατεί άπόλυτη τάξη και ηρεμία», ανέφερε.

Τόνισε επίσης
  τη σημασία αυτών των εκλογών, για την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

«Ως Γενικός Έφορος Εκλογής», ανέφερε, «οφείλω να καλέσω τον κόσμο να ψηφίσει. Εύχομαι και ελπίζω οι συμπολίτες μας να
  προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και να κλείσουν τα αυτιά τους σε αντίθετες φωνές οι οποίες ανεύθυνα τους καλούν για αποχή».

Λήφθηκαν όλα τα μέτρα για τους Τ/κ εκλογείς, δηλώνει ο Βοηθός Έφορος Εκλογής

Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν προκειμένου οι Τουρκοκύπριοι ψηφοφόροι που διαμένουν στα κατεχόμενα να διευκολυνθούν στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, σύμφωνα με το Βοηθό Έφορο Εκλογής Ανδρέα Χατζηπάκο.

Σε δηλώσεις στο ειδικό εκλογικό κέντρο που λειτουργεί στα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως για τους Τουρκοκύπριους που διαμένουν στα κατεχόμενα, ο κ. Χατζηπάκος ανέφερε ότι η ροή Τουρκοκύπριων ψηφοφόρων είχε αρχίσει να αυξάνεται γύρω στις 9 το πρωί.

“Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν”, είπε, προσθέτοντας πως σε όλα τα οδοφράγματα έχουν τοποθετηθεί χάρτες που βοηθούν τους ψηφοφόρους να μάθουν πού μπορούν να ψηφίσουν, έχουν τοποθετηθεί όλες οι σημάνσεις έξω από τα ειδικά εκλογικά κέντρα και παράλληλα σε όλα τα ειδικά εκλογικά κέντρα που λειτουργούν στην επαρχία Λευκωσίας και είναι 37 στο σύνολο, υπάρχουν Τουρκολόγοι που εξυπηρετούν τους ψηφοφόρους.

Σε σχέση με παράπονα και διαμαρτυρίες που διατυπώθηκαν από Τουρκοκύπριους οι οποίοι δεν βρήκαν τα ονόματά τους στους εκλογικούς καταλόγους, ο κ. Χατζηπάκος παρέπεμψε σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με το ποιοι δικαιούνται να ψηφίσουν, δηλαδή εκείνοι, οι οποίοι κατά την αίτησή τους για έκδοση ταυτότητας είχαν δηλώσει σαν μόνιμη διεύθυνση διαμονής τους περιοχή, η οποία δεν ελέγχεται από τις Αρχές της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι οι Τουρκοκύπριοι που βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές και έχουν εκλογικό βιβλιάριο ψηφίζουν κανονικά στα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα και όχι στα εκλογικά κέντρα που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τους Τουρκοκύπριους, που δεν έχουν εκλογικό βιβλιάριο.
 

Πηγή:
philenews
Φωτογραφίες: Στέφανος Κουρατζής

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/201123/sto-18-i-proselefsi-stis-kalpes-mechri-tis-12-to-mesimeri#sthash.eSpxToAQ.dpuf

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire