ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 29 mai 2014

Κύπρος : Λύθηκαν όλα τα προβλήματα, ασχολούμαστε με τον φούρπο....


Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου

Πάλης ξεκίνημα... για το πρωτάθλημα

ΠΟΥ είναι όλα αυτά τα τηλεοπτικά συνεργεία που ήρθαν -πέρσι- από τα πέρατα του κόσμου και στρατοπέδευσαν έξω από τις τράπεζες και τη Βουλή, αναμένοντας να δουν πώς αντιδρούν οι άνθρωποι όταν τους κλέβουν τις περιουσίες τους; Να έρθουν τώρα να δουν πώς αντιδρούν οι ίδιοι άνθρωποι, όταν ένας ποδοσφαιρικός αγώνας διακόπτεται και δεν χρήζεται αυτόματα κάποια ομάδα πρωταθλητής και πρέπει να γίνει επαναληπτικός! Να έρθουν τώρα να δουν τον δυναμισμό του λαού! Του ίδιου λαού που δέχεται με τόση στωικότητα να του παίρνουν τις καταθέσεις του. Να έρθουν τώρα να δουν ποια θέματα απασχολούν τους ανθρώπους τούτου του τόπου, ποιες είναι οι προτεραιότητές τους, τι είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει μια δυναμική εκδήλωση.

Πριν λίγα χρόνια μια τόσο δυναμική εκδήλωση θα βλέπαμε από τους φοιτητές που θα διεκδικούσαν μια θέση στο δημόσιο. Τώρα πάει αυτό. Αν και ακόμα μια θέση στο δημόσιο φαντάζει ονειρική για όλους σχεδόν τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, τους αυτοεργοδοτούμενους και κυρίως τους άνεργους. Παρ' όλα αυτά, κανένας φοιτητής δεν θα βγει πια στο δρόμο να διαμαρτύρεται γιατί αυξάνεται το ωράριο αφυπηρέτησης στη δημόσια υπηρεσία και με τον τρόπο αυτό του κόβουν το μέλλον. Σήμερα, με την ίδια ευκολία και τον ίδιο δυναμισμό, στους δρόμους με πανό, πλακάτ, τηλεβόες, θα βγει ο οπαδός με την ηγεσία της ομάδας μπροστάρηδες, για να διαμαρτυρηθούν για το ότι πρέπει να γίνει επαναληπτικός αγώνας για να στεφθεί ο νικητής.
Σε άλλες χώρες οι άνθρωποι διαμαρτύρονται γιατί έχουν χάσει τις δουλειές τους, γιατί χάνουν τα σπίτια τους, γιατί αυξάνονται οι φόροι και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, γιατί αυξάνονται τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια… Θα διαμαρτύρονταν γιατί κινδυνεύει η ασφάλεια τους ακόμα κι όταν διακινούνται έξω από γήπεδο. Θα ζητούσαν επιτακτικά μέτρα για να γίνουν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες άθλημα κι όχι μάχη.
Αν κάποιος περαστικός, που δεν γνωρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτός ο τόπος, έβλεπε την προχθεσινή εκδήλωση του ΑΠΟΕΛ, θα πίστευε πως έχουμε λυμένα όλα μας τα προβλήματα. Θα μας ζήλευε που έχουμε όλα τα κρίσιμα ζητήματα της ζωής μας τακτοποιημένα και το μόνο που μένει να τακτοποιηθεί με δυναμικές εκδηλώσεις είναι το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Θα μας ζήλευε και που δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας, για οτιδήποτε το οποίο θεωρούμε άδικο. Θα επέστρεφε στον τόπο του και θα μιλούσε για έναν λαό που αντιδρά, που διεκδικεί, που αγωνίζεται, που δεν ανέχεται…
Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-ch-chatzidimitriou/121/201885/palis-xekinima-gia-to-protathlima#sthash.G0XjnHSo.dpuf

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire