ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 7 septembre 2014

Κύπρος - Μέχρι πότε οι ηγεσίες μας θα συνεχίζουν να χαϊδεύουν τον Ερντογάν;



Άριστος Μιχαηλίδης

«Λοιπόν κ. Πρόεδρε, βρισκόμαστε ενώπιον ενός πραγματικού προβλήματος, μιας πραγματικής διαφοράς». Με αυτή την ιστορική φράση ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, έδωσε αποστομωτική απάντηση στον Ταγίπ Ερντογάν για όσα είπε αυτός για το Κυπριακό και, κυρίως για την ξεδιάντροπη προσπάθεια του να αποδώσει ευθύνες στην Ελλάδα για τη μη λύση. Όπως και οι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί ηγέτες, που τον αποστόμωσαν, επίσης, δηλώνοντας ο ένας μετά τον άλλο πόσο πολύ απογοητεύτηκαν για το ρεσιτάλ αδιαλλαξίας που τους πρόσφερε, αλλά δεν είπαν λέξη για την παράνομη επίσκεψη του στα υπό τουρκική κατοχή ευρωπαϊκά εδάφη της Δημοκρατίας.
Είχαν μετατρέψει την παρανομία του σε προσδοκία για μηνύματα λύσης και απογοητεύτηκαν, μίσιημου, για τη συμπεριφορά του, αντί να αντιδράσουν με όλα τα μέσα για την παρανομία και την προκλητικότητα. Και ο κ. Σαμαράς, που φημίζεται ότι η δική του πολιτική αντίληψη απέχει πολύ από την αντίληψη των Σημίτη, Παπανδρέου, Αναστασιάδη, Ντόρας, αντί άλλης αντίδρασης την ώρα που καθύβριζε την Ελλάδα, ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην πρόσκληση του να συναντηθούν και χθες τον συνάντησε για να τον βάλει στη θέση του. Αφού τον άκουσε να επαναλαμβάνει τα περί δύο κρατών στην Κύπρο, του είπε χωρίς περιστροφές: «Λοιπόν κ. Πρόεδρε, βρισκόμαστε ενώπιον ενός πραγματικού προβλήματος, μιας πραγματικής διαφοράς». Τον κάλεσε μάλιστα «να ασκήσει πλήρως την επιρροή του για την αποφυγή εξάρσεων στην περιοχή». Όχι ότι φταίει ο ίδιος για τις εξάρσεις· όχι ότι αυτός είναι που στέλνει το Μπαρμπαρός να αμφισβητεί την κυπριακή ΑΟΖ και τα μαχητικά του να παρενοχλούν στο Αιγαίο· όχι ότι αυτός είναι που ήρθε στην Κύπρο και διέταξε τους Τουρκοκύπριους να αυξήσουν τον πληθυσμό τους δίνοντας υπηκοότητες στους εποίκους· ούτε ότι αυτός είναι που δήλωνε ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει το καθήκον της ως εγγυήτρια δύναμη. Και να μην ξεχνούμε ότι το πραγματικό πρόβλημα, η πραγματική διαφορά, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν το ξέχασε ο κ. Σαμαράς, είναι πάντα τα τουρκικά στρατεύματα που κατέχουν τη μισή Κύπρο και ο τουρκικός επεκτατισμός, που θέλει να ελέγχει και την άλλη μισή.
Κυβερνά την Τουρκία πάνω από μια δεκαετία, ελέγχει πλήρως και το άλλοτε βαθύ κράτος, ασκεί συνειδητά και εν όπλοις, πολιτική επιβουλών επί της Κύπρου και της Ελλάδας, έχει διακηρυγμένη στρατηγική αρπαγής του κυπριακού και του ελληνικού φυσικού πλούτου αλλά και εδαφών, χρησιμοποιεί τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Θράκης για να πριονίζει την ελληνική κυριαρχία, αλλά οι ηγεσίες μας δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι η μέχρι τώρα διαχείριση τους τον έχει αποθρασύνει και ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική όσο συνεχίζουν να τον χαϊδεύουν. Περιμένουν ακόμα να ασκήσει την επιρροή του για να αποφευχθούν οι εξάρσεις. Σε ποιον θα την ασκήσει, όμως; Στον εαυτό του; Με αυτές τις λογικές, είναι δικαιολογημένοι που απογοητεύονται. Αλλά, πόσες δεκαετίες ακόμα πρέπει να τους κοροϊδεύει ο Ερντογάν για να αντιληφθούν ότι η πολιτική εξευμενισμού του θηρίου έφερε αντίθετα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα;
Λοιπόν, κ. Πρόεδρε, όντως βρισκόμαστε ενώπιον ενός πραγματικού προβλήματος. Τώρα, που το αντιληφθήκατε, μην το ενοχλείτε, αφήστε το να λυθεί μόνο του.  



Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 06/09/2014

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire