UPMC
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του DefenseTech,
η Σόιερμαν το 2012 συμφώνησε στην εγκατάσταση
ηλεκτροδίων στον εγκέφαλό της για τον έλεγχο
ενός ρομποτικού βραχίονα.
η Σόιερμαν το 2012 συμφώνησε στην εγκατάσταση
ηλεκτροδίων στον εγκέφαλό της για τον έλεγχο
ενός ρομποτικού βραχίονα.
Το πιλοτάρισμα ενός μαχητικού F-35 σε εξομοιωτή, απλά και μόνο με τη σκέψη της, πέτυχε η 55χρονη τετραπληγική και μητέρα δύο παιδιών Τζαν Σόιερμαν, σε ένα επίτευγμα το οποίο παραπέμπει σε ιστορίες στρατιωτικής επιστημονικής φαντασίας (με χαρακτηριστικό παράδειγμα το κινηματογραφικό «Firefox» - aka «Ο Υπερκατάσκοπος των Δύο Ηπείρων» με τον Κλιντ Ίστγουντ).
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του DefenseTech, η Σόιερμαν το 2012 συμφώνησε στην εγκατάσταση ηλεκτροδίων στον εγκέφαλό της για τον έλεγχο ενός ρομποτικού βραχίονα. Η τελευταία εξέλιξη ήταν η πτήση ενός F-35 – ακόμα και αν αυτή ήταν εικονική.
Η Αράτι Πραμπχακάρ, επικεφαλής της DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) αναφέρθηκε στο επίτευγμα αυτό πρόσφατα, στην πρώτη ετήσια συνδιάσκεψη Future of War. Η Σόιερμαν έμεινε παράλυτη πριν από χρόνια εξαιτίας μιας σπάνιας γενετικής πάθησης, και διαχειρίστηκε την όλη κατάσταση με την εγκατάσταση των εμφυτευμάτων, μεγέθους μπιζελιού, «πολύ καλά», σύμφωνα με την Πραμπχακάρ.
Η Σόιερμαν παρουσίασε εντυπωσιακές επιδόσεις στα πειράματα, οπότε και το βήμα πέρα από τον έλεγχο προσθετικών μελών ήταν ακόμα πιο πέρα στον τομέα του «neural signaling»- με την ίδια να αποφασίζει να «πετάξει» το νεότερο τζετ των ΗΠΑ, το οποίο αποτελεί και το πιο ακριβό εξοπλιστικό πρόγραμμα στην ιστορία της χώρας.
DARPA
Πηγή: www.naftemporiki.gr
Δημοσιεύτηκε στις 04/03/2015
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire