ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 5 mars 2015

Ελλάδα - Το κρασί είναι η καλύτερη επένδυση στην Ελλάδα γράφει η Wall Street Journal


Σε ένα σχεδόν παραληρηματικό άρθρο για την ποιότητα και τη γεύση του ελληνικού κρασιού, η Wall Street Journal βλέπει έναν εξαγωγικό κλάδο με λαμπρό μέλλον και προοπτικές ανάπτυξης. 
 
 
Kρασί: Η καλύτερη επένδυση στην Ελλάδα, γράφει η Wall Street Journal

«Θα έλεγε κανείς ότι κάποιος που ολόκληρη τη ζωή του ασχολείται επαγγελματικά με το κρασί τα έχει δοκιμάσει όλα. Αλλά, όπως ένας κριτικός τέχνης ή λογοτεχνίας πετυχαίνει από τύχη το επόμενο μεγάλο αριστούργημα, έτσι κι ο γευσιγνώστης μπορεί καμιά φορά να συναντήσει ένα κρασί που θα τον εκπλήξει, τόσο με τη γεύση όσο και με την ποιότητά του. Κάτι τέτοιο συνέβη και σ' εμένα μερικές εβδομάδες πριν.» Έτσι αρχίζει ο φημισμένος κριτικός κρασιού Will Lyons το άρθρο του στην Wall Street Journal για το ελληνικό κρασί.

To εν λόγω...αριστούργημα δεν είναι άλλο από το Ασύρτικο, το λευκό κρασί από τη Σαντορίνη. Ο αρθρογράφος εξαίρει την υφή, τη γεύση και τη φρεσκάδα του. Δεν ήταν, όπως λέει, το καλύτερο κρασί που δοκίμασε ποτέ, αλλά είχε μία ιδιαίτερα ασυνήθιστη και απολαυστική γεύση.
Παραθέτοντας μάλιστα έναν δημοσιογράφο του ειδικού περιοδικού Wine Advocate, o Lyons συμπληρώνει ότι η Ελλάδα είναι μια ανερχόμενη δύναμη στο χώρο τους κρασιού: «Είναι μια χώρα με εξαιρετική παραγωγή κρασιού. Απλώς δεν έχει ακόμα κάνει αρκετά για να το αποδείξει.» Αναφέρει, επίσης, ότι με τη σημερινή κρίση που μαστίζει τη χώρα, αν η Ελλάδα βγάζει τέτοια κρασιά, τότε θα έχει ένα τουλάχιστον εξαγωγικό τομέα με λαμπρό μέλλον.
Η Ελλάδα έχει εκατοντάδες ποικιλίες, και μερικές, όπως το Ασσύρτικο, έχουν τη δυνατότητα να γίνουν παγκόσμιας κλάσης, γράφει ο Lyons. Όμως λίγοι εραστές του κρασιού τα έχουν ανακαλύψει. Κι αφού προτείνει το Αγιορείτικο, το Λημνιό και το Ξινόμαυρο, προτρέπει τους αναγνώστες του να δοκιμάσουν Μοσχοφίλερο και Ροδίτη. Όσον αφορά στη Σαντορίνη, δεν παραλείπει να συμπληρώσει πως τα κρασιά της «μπορούν να σοκάρουν ακόμα κι έναν κριτικό».



Πηγή: www.euro2day.gr/WSJ
Δημοσιεύτηκε στις 05/03/2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire