ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 1 mars 2016

Κύπρος - Περιβάλλον - Διαστάσεις επιδημίας έχει πάρει στην επαρχία Πάφου η κοπή δέντρων

Ντόρα Χριστοδούλου

Το Κίνημα Οικολόγων κατηγορεί το κράτος και τις τοπικές αρχές γιατί δείχνουν αδύναμες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Στην περιοχή Ανατολικού, αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος, σφαγιάστηκε μια σειρά από κυπαρίσσια με τις ευλογίες του Τμήματος Δασών. Υποστηρίζει, δε, ότι η δικαιολογία ότι τα δέντρα απεκόπησαν επειδή μερικά είχαν κλίση, δεν ευσταθεί αφού η εκκοπή τους ήταν ολοκληρωτική.

«Άλλη μια σοβαρή καταγγελία έγινε από κατοίκους της Αγίας Μαρίνας Κελοκεδάρων», τονίζουν οι οικολόγοι.«Στην περιοχή γίνεται συστηματική κοπή χαρουπιών από συγκεκριμένα άτομα τα οποία εργολαβικά βάλθηκαν να μην αφήσουν τίποτε όρθιο. Τις καταγγελίες μας επιβεβαίωσε και ο κοινοτάρχης, ο οποίος δηλώνει ότι αν και έκανε καταγγελία τόσο στην Αστυνομία όσο και στο Τμήμα Δασών, η καταστροφή συνεχίζεται».

Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, ζήτησε εξηγήσεις από το Τμήμα Δασών και για τις δύο περιπτώσεις από τα γραφεία Πάφου και Παναγιάς, αλλά ακόμη περιμένει απαντήσεις, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Tο πράσινο στην πόλη μας έχει γίνει ο εύκολος στόχος», τονίζουν οι οικολόγοι.

«Από τη μια τα κακώς σχεδιασμένα έργα και από την άλλη οι ασύδοτοι υλοτόμοι, έχουν ως αποτέλεσμα την εμφανέστατη αποψίλωση και οι πολίτες που διαμαρτύρονται περιμένουν εξηγήσεις
  που φαίνεται δεν θα πάρουν ποτέ». Πηγή: www.philenews.com
Δημοσιεύτηκε στις 01/03/2016

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire