ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 30 mars 2016

Τουρισμός - Τέσσερις ελληνικοί προορισμοί προκρίνονται από την εφημερίδα Telegraph στους 29 κρυμμένους παραλιακούς «θησαυρούς» της Ευρώπης

Τέσσερα ελληνικά θέρετρα στα 29 κορυφαία της Ευρώπης

Τέσσερα ελληνικά θέρετρα στα 29 κορυφαία της Ευρώπης


Στούπα
Στούπα


Στούπα:Πέρα από τις βραχώδεις βουνοκορφές του Ταΰγετου

Το συστήνει η Τζέιν Φόστερ. Οι Έλληνες θεωρούν τη Μάνη ένα απομακρυσμένο και άγριο τόπο καθώς η πρόσβαση είναι περιορισμένη και το ανάγλυφό της είναι ορεινό. Η Στούπα βρίσκεται πέρα από τις βραχώδεις βουνοκορφές του Ταϋγετου, η υψηλότερη των οποίων είναι ο Προφήτης Ηλίας (2.407 μ.). Τοποθετημένη ανάμεσα σε τρεις διαλεχτές τυρκουάζ παραλίες, η Στούπα προσφέρει ένα ειρηνικό καταφύγιο από την καθημερινή ζωή και άφθονες εμπνεύσεις για να βουτήξει κανείς στην αρχαιοελληνική μυθολογία με τους θεούς και τις νύμφες, στις ιστορίες με τους μεσαιωνικούς πύργους και τα φέουδα μεταξύ των οικογενειών για τα οποία είναι ξακουστή η περιοχή.



Κέα
Κέα


Κέα:  Σαγηνευτικό και ήσυχο μέρος.
 

΄Οπως αναφέρει ο Ανταμ Ρουκ: Τώρα που η Αθήνα έχει απομακρύνει το αεροδρόμιό της από την πόλη και τον Πειραιά, παρουσιάζεται ένας ακόμη λόγος να πάρει κανείς «από την πίσω πόρτα» το δρόμο προς τα νησιά. Μια πρωινή πτήση, μια μικρή διαδρομή με ταξί μέχρι το Λαύριο - όπου θα μπορέσει να δει κανείς την υπογραφή του Λόρδου Βύρωνα στις κολόνες του ναού του Ποσειδώνα - προτού πάρετε το απογευματικό καράβι για την Κέα  με συνδέσεις στις δυτικές Κυκλάδες ή τη Σύρο, την πύλη των θαλάσσιων μεταφορών στο Αιγαίο. 

Καραβοστάσι
Καραβοστάσι


Καραβοστάσι: 500 μέτρα αμμουδιάς και νερά χρώματος βαθύ μπλε

Το συστήνει ο Μαρκ Ντούμπιν. Πρέπει να θέλετε πραγματικά να φτάσετε ως εδώ. Το Καραβοστάσι βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την κεντρική παραλιακή λεωφόρο που συνδέει τα Σύβοτα και την Πάργα, όμως το ταξίδι το αξίζει. Η παραλία βρίσκεται εδώ, ανάμεσα σε 2 ακρωτήρια, και αποτελείται από. Ατενίζοντας ευθεία θα δείτε τη βόρεια άκρη της Κέρκυρας στον ορίζοντα και τα ακρωτήρια στα Σύβοτα ακριβώς δεξιά. Στρέψτε το βλέμμα σας πέρα από τους ορεινούς όγκους και θα δείτε τους Παξούς. Μπορείτε να νιώσετε τον μαϊστρο, το μελτέμι του Ιονίου που είναι η «απάντηση» στους αέρηδες των Κυκλάδων. 

Βουτούμι
Βουτούμι


Βουτούμι: Με άμμο στο χρώμα του μαργαριταριού


Το συστήνει ανεπιφύλακτα η Νίκι Χόλφορντ: Είναι αδύνατο να αντισταθεί κανείς και να μη βγάλει τα παπούτσια του για να νιώσει την (στο χρώμα του μαργαριταριού) άμμο στα πόδια του τη στιγμή της αποβίβασης από το πλοίο στους Αντίπαξους. Μετά τις βοτσαλωτές παραλίες των Παξών, το Βουτούμι, με τα εντυπωσιακά τιρκουάζ νερά του, το βραχώδες περιβάλλον και τις φιλόξενες ταβέρνες αξίζει!


Πηγή: www.imerisia.gr/www.thetoc.gr
Δημοσιεύτηκε στις 30/03/2016

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire