ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 14 mars 2016

Γλώσσα και Διαδίκτυο - Η... καλλιτεχνία των Νεοελλήνων







Βασίλης Γκουρογιάννης
Το Διαδίκτυο έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και εναπόκειται στις δυνατότητες και την ιδιοσυγκρασία του καθενός να τα αποτιμήσει. Πάντως αυτό που θεωρείται μειονέκτημα από το σύνολο σχεδόν των διανοουμένων και των ευαίσθητων χρηστών είναι η ανεξέλεγκτη ανώνυμη χυδαιολογία, η σπουδαιοφανής αερολογία περί κοινωνίας και πολιτικής που εκπορεύονται από τα περισσότερα σάιτ και τις προσωπικές ιστοσελίδες.

Είναι όντως μειονέκτημα ή μήπως όλη αυτή η ρυπαρότητα είναι ταυτοχρόνως πολύτιμο υλικό για τους ανθρωπολόγους και τους ψυχιάτρους, για να κατανοήσουν καλύτερα τον άνθρωπο όπως ακριβώς γίνεται με τις εξετάσεις ούρων που δείχνουν από τι πάσχει ένα σώμα; Παραθέτω ατόφιο το παρακάτω κείμενο που αλίευσα στο Διαδίκτυο. «ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΜΕΡΗΚΑΝΗ ΓΑΛΑΚΙΑ ΓΕΡΜΑΝΗ ΚΑΙ ΕΚΓΛΕΖΗ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΤΟ ΙΣΙΣ ΔΙΕΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΛΙΒΙΟΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΥΠΤΟ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΡΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ Υ ΤΑ ΒΑΛΑΝΕ ΜΕ ΤΩΝ ΑΣΑΝΤ ΙΔΟΥ ΤΑ ΑΠΩΤΕΛΑΣΜΑΤΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΩΝ ΣΑΝΤΑΜ ΠΥΡΙΝΗΚΑ ΦΟΥΜΑΡΑ ΒΕΤΟ ΤΣΥΠΡΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΗ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΛΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΙΓΚΑ ΝΑ ΠΕΡΝΗ ΔΑΝΗΚΑ».
Φαντάζομαι ότι θα σχηματίσατε άσχημη γνώμη για την προσωπικότητα του ανθρώπου που κατασκεύασε αυτό το κείμενο και το απέστειλε στην ηλεκτρονική αιωνιότητα εν είδει βαρυσήμαντης πολιτικής ανάλυσης.
Γνωρίζω πολύ καλά το άτομο, πρόκειται για αγαθό, φιλήσυχο οικογενειάρχη, πολυταξιδεμένο, ώριμης ηλικίας, είναι ένας τυπικός Ελληνας όπως οι περισσότεροι, ένας Ελληνας της πλειοψηφίας θα έλεγα και γνωρίζω επίσης τι ψήφισε τις τελευταίες τέσσερις εκλογές.
Αυτοί λοιπόν είμαστε κατά μεγάλο μέρος στην πολιτική ανάλυση οι σημερινοί Ελληνες (όχι ευτυχώς και στην ορθογραφία!) και διερωτώμαι αν έχουμε μέλλον ως λαός. Πάντως το κείμενο που παρέθεσα είναι από μια άποψη έργο τέχνης της ελληνικής γλώσσας παρόμοιο με τους κατεστραμμένους Δίδυμους Πύργους, αν βέβαια το δει κάποιος με την ιδιοφυή καλλιτεχνική ματιά ενός πρωθυπουργικού συμβούλου!

Πηγή: Έθνος
Δημοσιεύτηκε στις 07/03/2016

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire