ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 11 avril 2011

Έντονη γυναικεία παρουσία στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων της Κύπρου


«Οι γυναίκες οφείλουν να παρεμβαίνουν»
Λευκωσία: Η Γενική γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων, Ιωάννα Παναγιώτου, εξέφρασε χαρά και περηφάνια για τη μεγάλη γυναικεία συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων, για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, που, όπως ανέφερε, δίνει στο κίνημα μια αλλιώτικη δυναμική. Σε χαιρετισμό της στη Γενική Συνέλευση της Γυναικείας Κίνησης Οικολόγων (ΓΥΚΟ), η κ. Παναγιώτου είπε ότι στο ψηφοδέλτιο του κινήματος για τις βουλευτικές εκλογές συμμετέχουν 28 άξιες γυναίκες, πολλές από τις οποίες είναι δραστήρια μέλη της γυναικείας κίνησης του κόμματος. «Επιθυμώ να τις ευχαριστήσω και να τις συγχαρώ, γιατί επέλεξαν να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια για ισότιμη συμμετοχή των δύο φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων».

Η κ. Παναγιώτου είπε ότι «η προσπάθεια για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων πρέπει να είναι πολυεπίπεδη και οι γυναίκες, ως ενεργοί πολίτες και μάλιστα άμεσα ενδιαφερόμενοι, οφείλουν να παρεμβαίνουν στη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου και στη δημιουργία φορέων προώθησης και διασφάλισης της εφαρμογής αυτού του πλαισίου».

Η γενική γραμματέας της Γυναικείας Κίνησης Οικολόγων, Γιαννούλα Μαρκίδου Χατζηθωμά, δήλωσε ότι «από την τουρκική εισβολή, το κυπριακό κράτος, με διάφορα προσχήματα, δεν αναγνωρίζει ως πρόσφυγες τα παιδιά εκ μητρογονίας παρά μόνο των ανδρών προσφύγων και γενεσιουργός αιτία όλων αυτών των φαινομένων οι βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις ανισότητας και δομές εξουσίας σε βάρος των γυναικών».

Σε ομιλία της στη Γενική Συνέλευση της Γυναικείας Κίνησης Οικολόγων, η κ. Χατζηθωμά είπε ότι «ένα πρακτικό εμπόδιο, που περιορίζει την ίση συμμετοχή των γυναικών σε όλους τους τομείς, είναι η δυσκολία συνδυασμού της οικογενειακής με την επαγγελματική και ευρύτερα τη δημόσια ζωή».

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire