ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 19 avril 2011

Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας και πάλι μαζί


Ανακοινωσαν τις πρώτες συναυλίες τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο
Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας και πάλι σε περιοδεία
Τα γνωστά αδέλφια της ελληνικής μουσικής ξανά μαζί αυτό το καλοκαίρι, στην 2011 Best of Tour.



Αθήνα
Εφόσον η σεζόν στις μουσικές σκηνές ολοκληρώθηκε, δεν μένουν παρά λίγα ακόμη live, αυτό που πλέον προετοιμάζεται είναι οι καλοκαιρινές συναυλίες. Από τους πρώτους που δηλώνουν παρόν είναι οι Χάρης Πάνος Κατσιμίχας με την 2011 Best of Tour.

Η αρχή έγινε πέρσι όταν οι τραγουδοποιοί αποφάσισαν να συνδεθούν και πάλι, παρουσιάζοντας μια σειρά συναυλιών (επιλεγμένων) ανά την Ελλάδα. Η ανταπόκριση και η συμμετοχή του κόσμου ήταν τέτοια ώστε κατά κάποιον τρόπο τα δυο αδέρφια «πείστηκαν» να την επαναλάβουν και φέτος. Αλλωστε η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως.


Στο πλαίσιο λοιπόν της φετινής καλοκαιρινής περιοδείας τους, οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, ανακοίνωσαν τις πρώτες τρεις ημερομηνίες. Την Δευτέρα 20 Ιουνίου, τους περιμένει το θέατρο του Λυκαβηττού, την Τετάρτη 22 Ιουνίου, η Βαβυλωνία στο Μύλο της Θεσσαλονίκης και τέλος στις 27 Ιουνίου, η Τεχνόπολις στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η μουσική των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα δε χρειάζεται συστάσεις, βγαίνει από την καρδιά της δεκαετίας του ΄80 γεμάτη συναισθήματα και φτάνει μέχρι σήμερα, ζεστή, ζωντανή και αληθινή. Ο Πάνος Κατσιμίχας, σχολιάζοντας τα τραγούδια που έχουν γράψει σε συνέντευξή του, σε μουσικό περιοδικό, σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής: «ένα απλό τραγούδι είναι το ίδιο δύσκολο όσο και το σύνθετο. Μερικές φορές μάλιστα το απλό είναι πιο δύσκολο από το σύνθετο. Αυτό συμβαίνει επειδή το απλό πρέπει να είναι απόλυτα αληθινό και πυγαίο. Δεν φέρει άλλα όπλα, παρά μόνο την αθωότητα και την αλήθεια του. Το απλό είναι διάφανο. Δεν θέλει να κρύψει ούτε να κρυφτεί από τίποτα. Εμείς ασχοληθήκαμε κατά κόρο και με τα δύο είδη».

Αυτή τους μάλιστα η ενασχόληση δημιούργησε κλασικά τραγούδια όπως μεταξύ άλλων είναι τα «Νύχτωσε Νύχτα», «Μια Βραδιά Στο Λούκι», «Της αγάπης μαχαιριά», «Ανόητες Αγάπες», «Ρίτα Ριτάκι», «Μη Γυρίσεις», «Don't worry be happy», «Γέλα πουλί μου». Τραγούδια που αν και κουβαλούν κάποιες δεκαετίες στην πλάτη τους, εντούτοις δεν έχουν χάσει τη φρεσκάδα τους και την δυναμική τους.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire