ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 8 avril 2011

Διαπληκτίζονται στην Κύπρο για την οικονομία

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΒΕΡΩΦ, ΣΤΑΥΡΑΚΗ, ΝΙΚΟΛΑ
Συνέχεια της κόντρας για την οικονομία


Δεν είναι δυνατόν η Κύπρος να δέχεται την τέταρτη συνεχή υποβάθμιση της οικονομίας της και η κυβέρνηση να συνεχίζει τους πανηγυρισμούς.

Αυτό δήλωσε μιλώντας στον «107,6» ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου αναφερόμενος στην νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από τον Οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's.
Ο κύριος Νεοφύτου έκανε ταυτόχρονα λόγο για επικίνδυνα παιχνίδια του υπουργού Οικονομικών εις βάρος της Κυπριακής Οικονομίας.


Ανέφερε επίσης ότι αν και ο ίδιος διατηρεί τις επιφυλάξεις του για την αξιοπιστία των οίκων αξιολόγησης, τα προβλήματα της Κυπριακής οικονομίας είναι υπαρκτά.

Προεκλογικές σκοπιμότητες θεωρεί ότι εξυπηρετούν οι επιθέσεις κατά της κυβέρνησης με αφορμή την υποβάθμιση της Κυπριακής Οικονμίας από τον οίκο αξιολόγησης S&P, ο υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης.

Σε δηλώσεις του στον «107,6» ο κύριος Σταυράκης έκανε λόγο για υπερβολές και αναλήθειες, οι οποίες, όπως είπε, δεν λαμβάνουν υπόψη  ότι η οικονομική κρίση είναι παγκόσμιο φαινόμενο.

Χαρακτήρισε τέλος άδικες τις επικρίσεις και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν φέρει την ευθύνη για την έκθεση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Στις υπερβολικές δαπάνες του κράτους οφείλονται σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο τα προβλήματα της Κυπριακής Οικονομίας.

Μιλώντας επίσης στον «107,6», ο κύριος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε την κατάσταση επικίνδυνη και προειδοποίησε ότι αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα η Κύπρος θα είναι η επόμενη χώρα που θα οδηγηθεί στον Μηχανισμό στήριξης.

Πηγή: Ράδιο 107,6

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire