ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 8 avril 2011

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αύξησε το βασικό της επιτόκιο

ΠΡΏΤΑ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ



Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αύξησε χτες, όπως αναμενόταν, το βασικό της επιτόκιο ύστερα από τρία χρόνια, σε μιαν προσπάθεια να τιθασεύσει την αύξηση των τιμών.
Η ΕΚΤ προχώρησε στην αύξηση του βασικού επιτοκίου αναχρηματοδότησης κατά 25 μονάδες βάσης, στο 1,25, στην πρώτη αύξηση επιτοκίων από το ιστορικά χαμηλό 1,0% τον Μάιο του 2009, υπό το φως των ανοδικών τάσεων για τον πληθωρισμό, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο 2,6%, αρκετά ψηλότερα από τον στόχο του 2,0% που είχε θέσει η ΕΚΤ.
«Δεν αποφασίσαμε σήμερα ότι είναι η πρώτη μιας σειράς αυξήσεων των επιτοκίων, και θα συνεχίσουμε να κάνουμε στο μέλλον αυτό που κάναμε στο παρελθόν, ειδικότερα να λαμβάνουμε τις κατάλληλες αποφάσεις για να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα των τιμών», ανέφερε ο Διοικητής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, ανακοινώνοντας τις αποφάσεις της συνεδρίας του σώματος.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι «θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις σε σχέση με τους κινδύνους στη σταθερότητα των τιμών», αναφορά την οποία πολλοί αναλυτές ερμήνευσαν ως ένδειξη ότι περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων βρίσκονται στο τραπέζι.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire